Springen naar inhoud

Ureum bepaling met Urease


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Harakiri

    Harakiri


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 november 2005 - 15:56

Hallo,

Ik heb twee verschillende boeken met beide een ureum bepaling erin, alleen is de ene bepaling bij 55graden en de andere bij 37graden. In een recente bepaling heb ik 55g gebruikt, maar toen was de kleuringsreactie minimaal en de extinctie veel te laag.

Het lijkt erop dat het enzym bij 55g kapot is gegaan. Kan iemand me vertellen wat de optimum temperatuur is van het enzym Urease? (vermeld a.u.b. de bron erbij)

Alvast bedankt voor de hulp,

Greetz Harakiri

Veranderd door Harakiri, 16 november 2005 - 15:57


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 16 november 2005 - 16:36

Hallo Harakiri

Urease is enzym dat uit verschillende bronnen gewonnen kan worden en die dan ook verschillende optima kunnen hebben voor zowel temperatuur als pH


Ik heb hier twee links waarbij de eerste een urease met een optimum van 60oC beschrijft en de tweede een artikel waarbij het optimum bij 37oC ligt

http://www.kikkoman..../pdf/48_URE.pdf

http://www.springerl...V7V5YBKVU6E.pdf

#3

Harakiri

    Harakiri


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 november 2005 - 17:36

Hmm...dat is raar! Als urease inderdaad bij 60graden kan werken, dan snap ik niet wat er bij de bepaling fout is gegaan. Die verliep namelijk bij ongeveer 55graden. Was het niet zo dat enzymen bij 60graden gingen denatureren???

Maar ok, bedankt zover. Nu eventjes die links bekijken 8-[

#4

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 16 november 2005 - 19:59

Enzymen kunnen echt bij zeer verschillende temperaturen optimaal werken. Sommige organismen leven nu eenmaal bij lage temperatuur, en anderen bij hoge! De natuurlijke selectie doet de rest. Een hoge-temperatuurvariant moet heel strak in elkaar zitten.

Sommige enzymen overleven een tocht in kokend water! Urease dat bij 37 graden goed werkt zal het bij 55 graden best kunnen opgeven.

#5

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 16 november 2005 - 22:02

Misschien helpt dit het verduidelijken
Bij een enzym is de naam meestal een afgeleide van de funktie, dat betekent dat verschillende eiwitten met de zelfde funktie een zelfde naam hebben.
Dit betekent dus dat je met verschillende stoffen te maken kunt hebben die bij andere temperaturen denatureren, een ander pH en temperatuur optimum hebben waarbij ze de reactie optimaal laten verlopen.

#6

erwinbluemink

    erwinbluemink


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 november 2006 - 16:41

Heey,

Weet een van jullie ook welk micro-organisme het enzym Urease produceerd????
Ik kan het namelijk nergens vinden!!!!

Groetjes Erwin

#7

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 17 november 2006 - 17:51

http://www.brenda.un...p4?ecno=3.5.1.5

Onder het kopje organism staan er wel een paar, het komt vrij veel voor.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures