Ureum bepaling met Urease

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 2

Ureum bepaling met Urease

Hallo,

Ik heb twee verschillende boeken met beide een ureum bepaling erin, alleen is de ene bepaling bij 55graden en de andere bij 37graden. In een recente bepaling heb ik 55g gebruikt, maar toen was de kleuringsreactie minimaal en de extinctie veel te laag.

Het lijkt erop dat het enzym bij 55g kapot is gegaan. Kan iemand me vertellen wat de optimum temperatuur is van het enzym Urease? (vermeld a.u.b. de bron erbij)

Alvast bedankt voor de hulp,

Greetz Harakiri

Re: Ureum bepaling met Urease

Hallo Harakiri

Urease is enzym dat uit verschillende bronnen gewonnen kan worden en die dan ook verschillende optima kunnen hebben voor zowel temperatuur als pH

Ik heb hier twee links waarbij de eerste een urease met een optimum van 60oC beschrijft en de tweede een artikel waarbij het optimum bij 37oC ligt

http://www.kikkoman.co.jp/bio/j/rinsyou/pdf/48_URE.pdf

http://www.springerlink.com/index/T9RJQV7V5YBKVU6E.pdf

Berichten: 2

Re: Ureum bepaling met Urease

Hmm...dat is raar! Als urease inderdaad bij 60graden kan werken, dan snap ik niet wat er bij de bepaling fout is gegaan. Die verliep namelijk bij ongeveer 55graden. Was het niet zo dat enzymen bij 60graden gingen denatureren???

Maar ok, bedankt zover. Nu eventjes die links bekijken 8-[

Gebruikersavatar
Berichten: 6.853

Re: Ureum bepaling met Urease

Enzymen kunnen echt bij zeer verschillende temperaturen optimaal werken. Sommige organismen leven nu eenmaal bij lage temperatuur, en anderen bij hoge! De natuurlijke selectie doet de rest. Een hoge-temperatuurvariant moet heel strak in elkaar zitten.

Sommige enzymen overleven een tocht in kokend water! Urease dat bij 37 graden goed werkt zal het bij 55 graden best kunnen opgeven.

Re: Ureum bepaling met Urease

Misschien helpt dit het verduidelijken

Bij een enzym is de naam meestal een afgeleide van de funktie, dat betekent dat verschillende eiwitten met de zelfde funktie een zelfde naam hebben.

Dit betekent dus dat je met verschillende stoffen te maken kunt hebben die bij andere temperaturen denatureren, een ander pH en temperatuur optimum hebben waarbij ze de reactie optimaal laten verlopen.

Berichten: 1

Re: Ureum bepaling met Urease

Heey,

Weet een van jullie ook welk micro-organisme het enzym Urease produceerd????

Ik kan het namelijk nergens vinden!!!!

Groetjes Erwin

Re: Ureum bepaling met Urease

http://www.brenda.uni-koeln.de/php/result_...p4?ecno=3.5.1.5

Onder het kopje organism staan er wel een paar, het komt vrij veel voor.

Reageer