Springen naar inhoud

Bufferende werking van het bloed


  • Log in om te kunnen reageren

#1

bregt

    bregt


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 november 2005 - 15:28

Hallo,

Mijn vraag is dus of iemand mij de buffer kan uitleggen. Dit onderdeel begrijp ik niet echt + zou iemand mij simpel in 10-tal regels kunnen uitleggen hoe de bufferdende werking van het bleod is ?


Mvg Bregt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jorim

    Jorim


  • >5k berichten
  • 5075 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 20 november 2005 - 15:59

Hoi Bregt en welkom op Chemieforum.nl!

Met de forumzoekmachine had je hier al wel wat informatie over kunnen vinden en wel in dit topic.

Dat is vast een mooi beginnetje 8-[

#3

bregt

    bregt


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 november 2005 - 16:25

ok bedankt voor de informatie! Ik zal in de toekomst eerst de zoek functie gebruiken.


Mvg Bregt

#4

Adriaan_CF

    Adriaan_CF


  • >100 berichten
  • 161 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 april 2006 - 06:00

mag ik er even aan toevoegen dat de pH buffering van het bloed een temperatuur afhankelijke is?

De reden dat een hoge koorts (boven de 40 'C) gevaarlijk is; je bloed verzuurt omdat de buffering niet meer werkt.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures