tandpasta

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 8

tandpasta

Hallo allemaal,

Wij hebben al vaker vragen gesteld over het aantonen van stoffen in tandpasta, en daarop zijn heel veel reacties gekomen. Nog veel dank daarvoor!

Nou werd er gezegd dat we wel MNR en HPLC zouden kunnen gebruiken. Maar deze methodes zijn alleen te gebruiken als je een stof al zuiver hebt, om hem dan aan te tonen. Het probleem is dus dat de stoffen die wij aan willen tonen, in de tandpasta zitten en we niet weten hoe we die kunnen scheiden...

Kan iemand ons helpen? [:((]

Re: tandpasta

Anick en Renée,

Jullie willen van ons weten hoe je tandpasta uitelkaar haalt in zijn samenstellende componenten om dan te bepalen wat dat precies zijn.

Dit zal heel veel werk zijn omdat voor elke component aparte scheidingstechnieken gebruikt moeten worden. Soms heb je geluk en kun 2 componenten tegelijk isoleren maar dat is uitzondering.

Maar als jullie niet alle stoffen hoeven te achterhalen alleen maar een paar dan zou het veel werk schelen en kunnen we gericht advies geven hoe je zou kunnen scheiden.

8-[

Je zou kunnen kunnen gaan beginnen door de alcoholoplosbare stoffen te extraheren dan heb je 2 groepen een met alcoholoplosbare stoffen en een met niet alcoholoplosbare stoffen. en zo ga door tot je de component apart te pakken hebt.

Gerard

Berichten: 8

Re: tandpasta

De stoffen die we aan willen tonen zijn (kwalitatief dus, hoeveelheid doet er niet toe):

Capric/Caprylic-triglyceride

Allantoin

Xylitol

Bromochloropheen

3-kaliumpyrofosfaat

2-natriumpyrofosfaat

Groetjes

Reageer