[scheikunde] Flowsheet van methanolplant

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 9

[scheikunde] Flowsheet van methanolplant

Wij moeten met een groep een flow sheet maken van een methanolplant die methanol maakt van syngas. Nu hebben we de plant in elkaar, maar we weten nog geen exacte druk en temperaturen. We moeten van alles de temperatuur in en uit, en de druk in en uit. Zouden jullie ons daarmee kunnen helpen?

De sheet ziet er als volgt uit:

Afbeelding

Het syngas dat wordt aangevoerd samen met het syngas uit de productseparator gaat eerst door de exchanger, waar het gas dat uit de reactor komt wordt afgekoeld en het gas dat de reactor ingaat alvast wordt opgewarmd. Het volgende deel in het productie proces is de reactor zelf.

De reactie vindt plaats in slurry. De slurry bubbelt en bruist door de constante gasstroom die erdoorheen gaat, Daarom is de reactor niet helemaal vol. De olie blijft zo veel beter in de reactor. De olie die toch de reactor verlaat met de gasstroom mee wordt eruitgehaald door een cycloon. De olie die daaruitkomt wordt direct teruggeleid de reactor in.

De gasstroom uit de cycloon gaat vervolgens weer naar de exchanger, dit keer om warmte af te staan. De afgekoelde gasstroom is nu nog 120ْ C gaat naar de hoge druk scheider. Daar condenseren de laatste restjes slurry, die worden teruggeleid naar de reactor, en de gasstroom wordt in de productscheider gescheiden tot methanol en syngas. De syngasstroom wordt teruggeleidt naar de aanvoerleiding van syngas van de reactor, en een deel wordt afgetapt, om ophoping van inerte gassen te vermijden.


Deze gegevens hebben we al:



compressor:

warmtewisselaar:

Reactor: temp in/uit: 250 graden, druk uit 51,9 bar

cyclone temp in: 250 graden, druk in 51.9 bar

warmtewisselaar temp uit: 120 graden

hogedruk scheider: temp in: 120 graden

product scheider: temp uit 40 graden

Sorry voor de lange en uitgebreide vraag..

Groetjes,

Anke

Beryllium: duplicaattopics heb ik weggehaald; en om meteen antwoord te geven op je vraag: nee, dat kan je niet zelf doen 8-[ je kan je eigen berichten trouwens ook bewerken als je lay-outprobleempjes hebt.

Berichten: 9

Re: [scheikunde] Flowsheet van methanolplant

sorry dat ik m 3x poste, maar de eerste 2 waren niet goed.. ik snap al die dingen niet zo goed..

Gebruikersavatar
Berichten: 851

Re: [scheikunde] Flowsheet van methanolplant

Met de knop bewerk kan je berichten bewerken.

Zo kan je dus je hele tekst verwijderen en vervangen door een nieuwe, dit kan slechts binnen 24 uur, daarna is bewerken niet meer mogelijk en moet je dus een nieuw topic/post maken

8-[
Jurn [WSF - Technicus]



It is better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt -- Abraham Lincoln

Duct tape is like the force. It has a light side, a dark side, and it holds the universe together.... - Carl Zwanzig

Reageer