Springen naar inhoud

bepaling van alcohol in (wijn oplossing)


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Snakeman

    Snakeman


  • >25 berichten
  • 27 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 december 2005 - 17:51

ff een klein vraagje..

ik heb een (wijn oplossing) hier zit suiker in en een hoeveelheid alcohol.
er is denk ik teveel suiker toegevoegd, zodat je niet met een densimeter de dichtheid kan meten en kan uitreken hoeveel alcohol er in de oplossing zit..?


hoe kan ik de alcohol meten in deze oplossing?

bij voorbaat dank

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Roy van Heesbeen

    Roy van Heesbeen


  • >250 berichten
  • 740 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 december 2005 - 18:08

Je moet toch een ijklijn kunnen maken. Hiervoor kan je dichtheid gebruiken, maar ook andere methodes, zoals brekingsindex, viscositeit en oppervlaktespanning.
Aan bier heb ik het zelf met oppervlaktespanning gemeten.
Dit de resultaten waren redelijk betrouwbaar.

#3

Snakeman

    Snakeman


  • >25 berichten
  • 27 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 december 2005 - 18:53

er zitten nog altijd niet op geloste suiker in de oplossing en dit hindert de metingen van alcohol...
hoe kan ik dit nu wel meten?

#4

Roy van Heesbeen

    Roy van Heesbeen


  • >250 berichten
  • 740 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 december 2005 - 19:21

Dit is vrij lastig, bij mij was alles goed opgelost, ik weet ook niet precies hoe je dit kunt doen.
De ijklijn kan je trouwens maken met maltbier en pre ethanol.

#5

geomario

    geomario


  • >100 berichten
  • 186 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 18 december 2005 - 19:59

Kun je niet uit een bepaald volume (zeg 100ml o.i.d.) de alcohol destilleren en vervolgens opvangen?

Als je dan het destillaat weer aanvuld tot 100ml met water kun je met een densimeter de dichtheid kan meten.

#6

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 18 december 2005 - 21:56

er zitten nog altijd niet op geloste suiker in de oplossing en dit hindert de metingen van alcohol


Je bent blijkbaar een dessertwijn aan het maken, maar als er niet oploste suiker inzit zou ik het filtreren.
Vraag: Heb je gecontroleerd of het suiker is omdat in wijn ook andere stoffen zoals wijnsteenzuur kunnen uitkristaliseren?

Aanvulling Er kan meer dan 65% suiker in een oplossing zitten voordat de suiker uitkristalliseert.

Veranderd door Gerard, 18 december 2005 - 22:04


#7

Labstuff

    Labstuff


  • >250 berichten
  • 496 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 18 december 2005 - 22:48

Hier staat wat info over een Vinometer.
Als je wijn te zoet is moet je het met water verdunnen (zie artikel op site)

#8

Snakeman

    Snakeman


  • >25 berichten
  • 27 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 december 2005 - 16:12

ik wacht heel ff af maar er staan tot nu toe wel een paar antwoorden
ff na mun opa en het vertellen





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures