Springen naar inhoud

buffer ph7 of hoger


  • Log in om te kunnen reageren

#1

dirk kokkelenberg

    dirk kokkelenberg


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 03 januari 2006 - 22:11

ik zoek een bufferoplossing van pH7 of hoger, die stabiel blijft als oplossing, doch die zĀ“n buffercapaciteit verliest bij opdrogen of opwarmen tot 50 a 60°C en vervolgens zuur wordt.
kan iemand mij helpen?

alvast bedankt,
dirk

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 januari 2006 - 00:35

Oei dat is niet makkelijk, je zult een zuur moeten nemen en deze moeten overwelmen met een buffer. Als buffer zou ik een vluchtige buffer nemen. AmmoniumBicarbonaat ligt volgens mij rond de 7 a 8. Of de buffer snel verdampt in 50 a 60 graden weet ik niet precies, maar dit is denk ik je beste kans op succes.

Leon

#3

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 januari 2006 - 00:53

Oei dat is niet makkelijk, je zult een zuur moeten nemen en deze moeten overwelmen met een buffer. Als buffer zou ik een vluchtige buffer nemen. AmmoniumBicarbonaat ligt volgens mij rond de 7 a 8. Of de buffer snel verdampt in 50 a 60 graden weet ik niet precies, maar dit is denk ik je beste kans op succes.

Leon

Is het niet zo dat het CO2 eerder uit de oplossing verdwijnt dan de NH3? In dat geval zou de pH bij verwarmen alleen maar stijgen.
Misschien is een ammoniumacetaat of ammoniumformiaat buffer dan een betere keuze, dan houd je azijnzuur of mierenzuur over als het lukt om (een deel van) de NH3 er bij 50-60 graden uit te dampen.

#4

Jantine_CF

    Jantine_CF


  • Chemieforum.nl erelid
  • 485 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 januari 2006 - 08:42

zoek even in BINAS op wat de pKa's zijn van de verschillende zuren/basen. Dit geeft meestal wel een aardige indicatie van wat de pH waarde van de buffer zal zijn. Van azijnzuur is de pka 4.7 (even uit mijn hoofd) dat betekent dat als je 50% HA hebt en 50% A- (in de vorm van een zout bijv.) de pH waarde van de azijnzuur buffer 4.7 zal zijn.

Je kan ook de pure vorm nemen en titreren tot je halverwege het eindpunt bent, dan heb je ook een buffer.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures