Springen naar inhoud

Grafiek kookpunten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Ben Zeen

    Ben Zeen


  • 0 - 25 berichten
  • 25 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 januari 2006 - 10:25

Hallo in mijn cursus anorganische chemie (hoofdstuk cohesiekrachten) heb ik moeite bij een gegeven grafiek ivm kookpunten.

Geplaatste afbeelding

Ik zou willen weten waarom HCl een hoger kookpunt heeft tov PH3 wanneer HBr een lager kookpunt heeft tov AsH3

Is het omdat bij HCl en AsH3 de EN-waarde van Cl een grotere doorslaggevende rol speelt dan die van Br bij HBr en AsH3? En zo het H-atoom meer naar zich toe trekt?

Veranderd door Ben Zeen, 05 januari 2006 - 10:26


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 05 januari 2006 - 10:40

Ik denk niet dat je zulke kleine verschillen tussen de periodes onderling zo nauwkeurig moet willen verklaren. Met dergelijke kleine verschillen in kookpunten spelen subtiele effecten een rol die je zeker niet aan een enkele parameter (zoals alleen de EN) op kan hangen.
Het gaat bij deze grafiek voornamelijk om de trends binnen een periode en het verklaren van deze trends.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures