Springen naar inhoud

antibacteriŽle werking


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Peertje

    Peertje


  • >250 berichten
  • 636 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 januari 2006 - 22:27

k wou graag weten hoe de antibacteriŽle werking is van peroxyazijnzuur en amfotere oppervlakteactieve stoffen. Amfotere oppervlakteactieve stoffen werken goed tegen Pseudomonas- en Salmonella-soorten. weet niet of mn vraag hier zo goed staat, maar ja. kan iemand me daar mee helpen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Peertje

    Peertje


  • >250 berichten
  • 636 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 januari 2006 - 16:50

iemand hier die er verstand van heeft?

#3

The Herminator

    The Herminator


  • >1k berichten
  • 2035 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 januari 2006 - 18:09

Peroxy-azijnzuur is erg aggressief, dus ik neem aan dat het de celwand van bacterien kapot maakt. De kans is groot dat opervlakte-aktieve stoffen hetzelfde doen, deze kunnen nl. andere stoffen 'binden' door er interacties mee aan te gaan....

Veranderd door The Herminator, 06 januari 2006 - 18:10


#4

Peertje

    Peertje


  • >250 berichten
  • 636 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 januari 2006 - 17:02

iemand die dat zeker weet?

#5

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 08 januari 2006 - 17:34

Kun je aangeven hoe bij deze bewering komt en in welke context deze gebruikt is?

#6

Peertje

    Peertje


  • >250 berichten
  • 636 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 januari 2006 - 17:51

ik vond het in een stukje tekst over TAED, hieronder:
TAED

#7

The Herminator

    The Herminator


  • >1k berichten
  • 2035 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 januari 2006 - 18:28

"Antibacterial" is hier eigenlijk niet de juiste term, deze wordt gebruikt voor bijv. geneesmiddelen. De stoffen die je hier beschrijft zijn "antiseptica"; wat ik kan vinden over peroxyazijnzuur is dat het een sterke oxidant is, en als zodanig z'n antiseptische werking heeft..... het "oxideert" dus inderdaad de celwand van bacterien kapot!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures