UV Spectrofotometer

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 130

UV Spectrofotometer

Hallo,

Bij ons op het lab willen ze een spectrofotometer aanschaffen. Volgens mij een UV, maar ik weet niet of er nog andere soorten zijn?

Wat kun je hier precies mee of zij er verschillende soorten met verschillende toepassingen?

Is hij bv te gebruiken voor grondstof ( peniciline, oxytretracycline e.d.)indentificatie??

Bij wie kun je die kopen en wat is een richtprijs

groetjes

Re: UV Spectrofotometer

UV-VIS-IR spectrofotometers

Principeel kun je er een ding mee en dat is een extinctie meten bij een bepaalde golflengte.

Als er een wilt kopen is het verstandig om eerst eens een lijst te maken met wat het apparaat zou moeten kunnen en dan eens een aantal offertes aan te vragen bij leveranciers en daarbij ook te vragen naar de ondersteuning en trainingen die ze leveren.

Ook lijkt het verstandig gezien je onbekendheid met de apparatuur op dit terrein eerst eens te gaan kijken op laboratoria die dit soort analyses doen zodat je niet als een volledige leek met de leveranciers praat.

De prijzen zullen lopen van enekel honderden euro's voor een simpel tweedehandsapparaat tot vele tien/honderdduizenden euro's voor researchapparatuur

Gebruikersavatar
Berichten: 2.953

Re: UV Spectrofotometer

De meeste spectrofotometers hebben een bereik in zowel UV als het zichtbare gebied. 190-1000 nm. De huidige basic spectrofotometers hebben allemaal genoeg mogelijkheden voor uiteenlopende toepassingen. Voor speciale toepassingen heb je ze natuurlijk met nog allemaal extra gadgets waardoor ze wel weer duurder worden.

Een basic spectrofotometer is in ieder geval toepasbaar voor de kwantitatieve identificatie van alle verbindingen die een absorbtie in het UV-Vis gebied hebben (aromaten, geconjungeerd meervoudig onverzadigde verbindingen etc) en is voor de meeste toepassingen meer dan afdoende.

Bekende merken zijn Agilent en

Cary (van varian) en nog wel een paar.

Reageer