Springen naar inhoud

iso-electroforese


  • Log in om te kunnen reageren

#1

sabrinederveaux

    sabrinederveaux


  • 0 - 25 berichten
  • 11 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 februari 2006 - 16:31

Hallo,

ik probeer eiwitpatronen te verkrijgen van spiereiwitten uit vis met behulp van iso-electroforese. Omdat het de bedoeling is deze eiwitpatronen in te scannen en electronisch te verwerken moeten de bandjes op de patronen recht zijn. Dit is vaak niet het geval, veel verkrijg ik bandjes zoals het mondje van de volgende smiley :) . Soms zijn de bandjes nogal diffuus en dik waaraan kan dit liggen? Kan zo'n eiwitbandje uitlopen in de gel na de electroforese?
Weet iemand een antwoord op één of beide vraag/ vragen?

Alvast bedankt.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 08 februari 2006 - 19:10

Iso-electroforese is iso-electrofocussing?
Niet rechte bandjes kunnen een groot aantal oorzaken hebben.
Een hoog zoutgehalte van de samples, te grote afstand tussen de laantjes, te oude platen zijn een paar belangrijke.
dikke bandjes ed dergelijke duiden vaak op een te hoog eiwitgehalte, meestal moet je op de een of andere manier het eiwit dat een groot deel van het sample uitmaakt (bv albumine in serum) van te voren eruit halen. eiwitbandjes kunnen na de elektroforese weer diffunderen maar dat is een kwestie van uren of langer voordat het soms vervelend kan worden.

#3

tomazzz

    tomazzz


  • 0 - 25 berichten
  • 18 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 april 2006 - 20:16

kan ook komen omdat de buitenkant langzamer migreert omdat de temperatuur aan de buitenkant anders is..(aan de buitenkant van de zone)
als de temperatuur lager is is de viscositeit lager, de mobiliteit neemt dan af. en dus ook de snelheid. en blijft het buitenste deel dus achter..

of bedoel je iso-tachoforese???

waarom wil je trouwens scheiden met een iso? me lijkt een SDS of natieve page handiger..


de invloed van het zou tzou je kunnen tegengaan door een detergens ( bijv 1-2% chaps) toe te voegen dit verhoogt de oplosbaarheid.


groeten

Veranderd door tomazzz, 12 april 2006 - 20:22






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures