Springen naar inhoud

Zout verlaagd kookpunt..?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Joshua_CF

    Joshua_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 februari 2006 - 22:47

Hey,
Ik heb een vrij domme vraag omdat ik dat zolangzamerhand in 5v wel zou moeten weten... Mijn moeder doet altijd zout bij het water om het water eerder aan de kook te krijgen... Nou zij een medestudent van mij laatst dat dat onzin is en dat zou zorgt dat en kookpunt juist hoger komt t liggen. Ik ben hierdoor gaan twijfelen over het eerste en vroeg me af of iemand een van de 2 beweringen zou kunnen bevestigen...:) Kan ik miss nog een weddenschap winnen ook(a) Alvast bedankt!!!
Mail: Apestaartje75@hotmail.com

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Dante_CF

    Dante_CF


  • >250 berichten
  • 592 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 februari 2006 - 23:15

Het zou dus moeten leiden tot een kookpuntsverhoging vond ik hier ebulliometrie (int frans)

kookpuntverhoging

#3

The Herminator

    The Herminator


  • >1k berichten
  • 2035 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 februari 2006 - 23:55

Zo "ver" hoef je niet te zoeken... in deze topic hier op het forum wordt kookpuntsverhoging (en terzijde ook nog vriespuntsverlaging!) duidelijk uitgelegd!

#4

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 13 februari 2006 - 01:02

Doordat zout water bij een hogere temperatuur kookt zijn de aardappels wel eerder gaar. :)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures