Springen naar inhoud

Penicilline


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Illuminatus

    Illuminatus


  • >25 berichten
  • 91 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 februari 2006 - 16:48

Hallo beste mensen,
kan iemand mij iets over de Invloed van penicilline in melk op yoghurt bereiding vertellen,of kan iemand mij een site geven waar dit staat??

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

ceitwa

    ceitwa


  • >250 berichten
  • 365 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 15 februari 2006 - 16:57

je zou het in de praktijk uit kunnen proberen....moet je het als taak doen?

#3

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 15 februari 2006 - 17:01

Penicillines doden bacteriŽn.

Bij het omzetten van melk in yoghurt spelen bacteriŽn een grote rol

dus....

#4

Illuminatus

    Illuminatus


  • >25 berichten
  • 91 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 februari 2006 - 17:30

ja ik moet het als taak doen
Dus penicilline zorgt ervoor dat de meeste bacterien dood gaan en dat het process langzamer gaat dan gewoonlijk??? :)

#5

Illuminatus

    Illuminatus


  • >25 berichten
  • 91 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 februari 2006 - 17:55

Of gaan alle bacterien gewoon dood..

#6

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 15 februari 2006 - 18:18

Of gaan alle bacterien gewoon dood..

Dat hangt af van de hoeveelheid penicilline

#7

Illuminatus

    Illuminatus


  • >25 berichten
  • 91 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 februari 2006 - 18:20

Maar wat ik zei was wel juist dus....?

#8

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 15 februari 2006 - 18:27

Ja, dat lijkt mij goed.

Je kunt natuurlijk nog wel opzoeken wat voor bacteriŽn er betrokken zijn bij de vorming van yoghurt.

Veranderd door DrQuico, 15 februari 2006 - 18:28


#9

Roy van Heesbeen

    Roy van Heesbeen


  • >250 berichten
  • 740 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 februari 2006 - 22:29

Dat ligt aan de MIC waarde van de bacterien, hoe hoger deze is, hoe hogere concentratie penicilline je moet toevoegen.

Over het algemeen gaan de lactobacillen (maken yoghurt van melk) wel dood bij een lage concentratie.

#10

Apotheker

    Apotheker


  • >100 berichten
  • 158 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 februari 2006 - 23:33

penicilline is vooral werkzaam tegen grampositieve bacteriŽn en slechts tegen enkele gramnegatieve. Toevallig is het genus lactobacillus grampositief, dus gevoelig voor penicilline. Lactobacilllus zet het in het melk aanwezige melksuiker om naar melkzuur via een anaeroob proces (vergelijkbaar met het anaeroob metabolisme van glucose naar melkzuur in spierweefsel, wanneer er onvoldoende zuurstof aanwezig is in de spieren). En het is het melkzuur dat zorgt voor een soort denaturatieproces in de melkemulsie, waardoor de proteÔnen gaan agglutineren, waardoor de emulsie lobbig wordt. en voila: yoghurt.

Veranderd door Apotheker, 16 februari 2006 - 10:36


#11

Illuminatus

    Illuminatus


  • >25 berichten
  • 91 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 februari 2006 - 08:23

OK Bedank :P :P :P :P :P :P :P :) :P Geplaatste afbeelding





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures