Penicilline
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 91
Penicilline
Hallo beste mensen,
kan iemand mij iets over de Invloed van penicilline in melk op yoghurt bereiding vertellen,of kan iemand mij een site geven waar dit staat??
kan iemand mij iets over de Invloed van penicilline in melk op yoghurt bereiding vertellen,of kan iemand mij een site geven waar dit staat??
-
- Berichten: 365
Re: Penicilline
je zou het in de praktijk uit kunnen proberen....moet je het als taak doen?
- Berichten: 2.953
Re: Penicilline
Penicillines doden bacteriën.
Bij het omzetten van melk in yoghurt spelen bacteriën een grote rol
dus....
Bij het omzetten van melk in yoghurt spelen bacteriën een grote rol
dus....
-
- Berichten: 91
Re: Penicilline
ja ik moet het als taak doen
Dus penicilline zorgt ervoor dat de meeste bacterien dood gaan en dat het process langzamer gaat dan gewoonlijk???
Dus penicilline zorgt ervoor dat de meeste bacterien dood gaan en dat het process langzamer gaat dan gewoonlijk???
- Berichten: 2.953
Re: Penicilline
Dat hangt af van de hoeveelheid penicillineOf gaan alle bacterien gewoon dood..
- Berichten: 2.953
Re: Penicilline
Ja, dat lijkt mij goed.
Je kunt natuurlijk nog wel opzoeken wat voor bacteriën er betrokken zijn bij de vorming van yoghurt.
Je kunt natuurlijk nog wel opzoeken wat voor bacteriën er betrokken zijn bij de vorming van yoghurt.
-
- Berichten: 740
Re: Penicilline
Dat ligt aan de MIC waarde van de bacterien, hoe hoger deze is, hoe hogere concentratie penicilline je moet toevoegen.
Over het algemeen gaan de lactobacillen (maken yoghurt van melk) wel dood bij een lage concentratie.
Over het algemeen gaan de lactobacillen (maken yoghurt van melk) wel dood bij een lage concentratie.
-
- Berichten: 162
Re: Penicilline
penicilline is vooral werkzaam tegen grampositieve bacteriën en slechts tegen enkele gramnegatieve. Toevallig is het genus lactobacillus grampositief, dus gevoelig voor penicilline. Lactobacilllus zet het in het melk aanwezige melksuiker om naar melkzuur via een anaeroob proces (vergelijkbaar met het anaeroob metabolisme van glucose naar melkzuur in spierweefsel, wanneer er onvoldoende zuurstof aanwezig is in de spieren). En het is het melkzuur dat zorgt voor een soort denaturatieproces in de melkemulsie, waardoor de proteïnen gaan agglutineren, waardoor de emulsie lobbig wordt. en voila: yoghurt.