Springen naar inhoud

[scheikunde] Welke organismen spelen een rol?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

lady C.Love

    lady C.Love


  • >25 berichten
  • 28 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 februari 2006 - 13:13

HALLOO!! :)
kan iemand mij vertellen welke micro-organismen een rol spelen bij het maken van kaas, yoghurt en bier??ik heb al op deze site geken maar heb niks hierover gevonden.
en o ja als iemand ook weet welke eisen door het VWA worden gesteld voor de bereiding van yoghurt, bier en kaas is het helemaal geweldig.
ik heb al wat gekeken op google maar kan niet echt iets specifiek vinden.
Alvast bedankt. :P
Discovery consists of seeing what everybody has seen and thinking what nobody has thought.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Roy van Heesbeen

    Roy van Heesbeen


  • >250 berichten
  • 740 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 februari 2006 - 19:23

Bier: gisten (soort verschilt per brouwerij, iedereen heeft een eigen stam)
Kaas: diverse bacterien, niet een soort, hiervoor is er een speciale 'kaasflora'
Yoghurt: lactobacillus

#3

Dante_CF

    Dante_CF


  • >250 berichten
  • 592 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 februari 2006 - 19:50

voor yoghurt : Lactobacillus bulgaricus en Streptococcus thermophilis.

#4

lady C.Love

    lady C.Love


  • >25 berichten
  • 28 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 februari 2006 - 16:03

oké thanks
maar weet niemand welke eisen de VWA stelt?
of als iemand een site weet is ook goed.

Veranderd door lady C.Love, 23 februari 2006 - 16:03

Discovery consists of seeing what everybody has seen and thinking what nobody has thought.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures