[scheikunde] Welke organismen spelen een rol?
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 28
[scheikunde] Welke organismen spelen een rol?
HALLOO!!
kan iemand mij vertellen welke micro-organismen een rol spelen bij het maken van kaas, yoghurt en bier??ik heb al op deze site geken maar heb niks hierover gevonden.
en o ja als iemand ook weet welke eisen door het VWA worden gesteld voor de bereiding van yoghurt, bier en kaas is het helemaal geweldig.
ik heb al wat gekeken op google maar kan niet echt iets specifiek vinden.
Alvast bedankt.
kan iemand mij vertellen welke micro-organismen een rol spelen bij het maken van kaas, yoghurt en bier??ik heb al op deze site geken maar heb niks hierover gevonden.
en o ja als iemand ook weet welke eisen door het VWA worden gesteld voor de bereiding van yoghurt, bier en kaas is het helemaal geweldig.
ik heb al wat gekeken op google maar kan niet echt iets specifiek vinden.
Alvast bedankt.
Discovery consists of seeing what everybody has seen and thinking what nobody has thought.
-
- Berichten: 740
Re: [scheikunde] Welke organismen spelen een rol?
Bier: gisten (soort verschilt per brouwerij, iedereen heeft een eigen stam)
Kaas: diverse bacterien, niet een soort, hiervoor is er een speciale 'kaasflora'
Yoghurt: lactobacillus
Kaas: diverse bacterien, niet een soort, hiervoor is er een speciale 'kaasflora'
Yoghurt: lactobacillus
-
- Berichten: 592
Re: [scheikunde] Welke organismen spelen een rol?
voor yoghurt : Lactobacillus bulgaricus en Streptococcus thermophilis.
-
- Berichten: 28
Re: [scheikunde] Welke organismen spelen een rol?
oké thanks
maar weet niemand welke eisen de VWA stelt?
of als iemand een site weet is ook goed.
maar weet niemand welke eisen de VWA stelt?
of als iemand een site weet is ook goed.
Discovery consists of seeing what everybody has seen and thinking what nobody has thought.