Springen naar inhoud

vetten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

gohan_CF

    gohan_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 februari 2006 - 12:20

Hallo

Weet er iemand welke parameters je moet onderzoeken om de kwaliteit van vetten te bepalen. We moesten ons bazeren op de kengetallen van vetten en olie,waar zou ik die kunnen vinden?

Gino

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

bteunissen

    bteunissen


  • >1k berichten
  • 1122 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 februari 2006 - 12:58

Ik heb een aantal jaar geleden een ministage gelopen bij een oliŽn en vetten bedrijf. Daar werden o.a de volgende analyses gedaan:

- na omesteren naar methylesters van de vetzuren:
- lengte van de koolstofketen inclusief aantallen dubbele bindingen (GC-analyse)

- joodgetal
- brekingsindex
- oxidatiegetal
- watergehalte
- vrije vetzuurgehalte

misschien vergeet ik er nog een paar Geplaatste afbeelding

Grtz Bas

Veranderd door bteunissen, 21 februari 2006 - 12:59


#3

The Herminator

    The Herminator


  • >1k berichten
  • 2035 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 februari 2006 - 14:08

Ik kon hier wat kengetallen van dierlijke vetten en olien vinden, en hier een algemene site over kengetallen in het algemeen....

#4

jb31dec

    jb31dec


  • >100 berichten
  • 238 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 februari 2006 - 08:23

voor oliŽn (dus vloeibare vetten) meten wij de inductietijd, ofwel meten hoe lang het duurt dat een olie oxideert (versneld proces)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures