Springen naar inhoud

yoghurt naar slappe drab


  • Log in om te kunnen reageren

#1

alibout

    alibout


  • >25 berichten
  • 45 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 maart 2006 - 23:27

ik heb ff een vraagje; hoe word yoghurt slappuh drap. ik had al op gezocht op deze site onder yoghurt. maar daar stond niet wat ik nodig had, ging namelijk vooral over welke schimmel of welke bactrien het laten bederfen.
al vast bedankt

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Dante_CF

    Dante_CF


  • >250 berichten
  • 592 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 maart 2006 - 23:29

dat yoghurt slap wordt ligt niet enkel aan bederf. De gelstructuur kan ook kapot gaan door schudden enzo.

#3

alibout

    alibout


  • >25 berichten
  • 45 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 maart 2006 - 23:38

oke zou kunnen, maar kan je mis ff uit leggen hoe dat proces gaat aub?

#4

Plumbum

    Plumbum


  • >25 berichten
  • 52 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 07 maart 2006 - 15:01

Hey hey! :lol:

Ik ben hezelfde bezig.. Ook aan het uitzoeken hoe de drab in de yoghurt komt.. Ik kan er niet achter komen..

Kan iemand mij helpen?

Dankje! ;)

#5

Dante_CF

    Dante_CF


  • >250 berichten
  • 592 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 maart 2006 - 15:33

Bedoel je hoe het komt dat er zo een beetje vocht bovenaan komt staan?

#6

Raspoetin

    Raspoetin


  • >1k berichten
  • 3514 berichten
  • VIP

Geplaatst op 07 maart 2006 - 15:34

Ik zou de campina bellen of mailen. Maar wat bedoel je precies met drab?
Hangop of zo? hangop op Wikipedia
I'm not suffering from insanity - I'm enjoying every minute of it!!

#7

Plumbum

    Plumbum


  • >25 berichten
  • 52 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 07 maart 2006 - 15:55

Drap in de zin van:

Ik zal even beter uitleggen.. Zoals ik de opdracht heb gekregen..

De yoghurtproductie kan faliekant mislukken dan krijg je een slappe 'drap' in de yoghurt pot. Gevolg: Je kan de yoghurt niet meer verkopen.

De opdracht aan mij was nu om het fenomeen uit te zoeken en op te lossen..

Groetjes! :lol:

#8

Dante_CF

    Dante_CF


  • >250 berichten
  • 592 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 maart 2006 - 16:54

Als dat je opdracht is moet je een producent contacteren.
Wat bijvoorbeeld wel de oorzaak kan zijn is dat de bacteriestammen niet goed gecontroleerd worden. Yoghurt bevat 2 geŽnte stammen. Deze kunnen ofwel gecontamineerd zijn ofwel kunnen ze in te grote hoeveelheden voorkomen ofzo dan zullen ze de boel verzuren en ook je structuur van je yoghurt vernietigen.

#9

Bruna

    Bruna


  • >25 berichten
  • 42 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 maart 2006 - 10:35

Ik heb ook die opdracht gehad en wij moesten zelf slappe drap maken. Wij hebben wat aan ons yoghurt recept verandert bijv. te hoog of te laag verwarmen en dat soort dingen.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures