[Chemieforum] Reactie op een reactie!

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 104

[Chemieforum] Reactie op een reactie!

Hoi,

ik geef regelmatig reacties op vragen hier op het forum, de ene vraag is iets minder snel te beantwoorden dan de andere. Kortom, je doet moeite om iemand vooruit te helpen.

Wat me nu vaak opvalt is dat veel mensen een vraag stellen (soms ook nog meerdere tegelijk met dezelfde vraag in een ander jasje) waarop een antwoordt gegeven wordt (vaak door dezelfde mensen).

Vervolgens hoor of zie je geen reactie meer; heben ze er iets aan gehad, hebben ze het nu wel begrepen?

Ik vind dit een beetje jammer en zelfs een beetje onfatsoenlijk en zoder reacties is het ook geen forum waar discussies op gevoerd gaan worden over een probleem, maar lijkt het meer een vraagbaak om snel van je huiswerk af te komen.

Ben ik de enige die dit opvalt of zijn er meer?

Ruud

Berichten: 660

Re: [Chemieforum] Reactie op een reactie!

ik geef je gelijk soms merk ik ook wel eens dat er vragen worden gesteld en niet meer op geantwoord.. persoonlijk doe ik het ook eigenlijk wel eens maar dan meer om de reden dat het anders zomaar een nutteloze post zou worden .. maar als ik een vraag heb gesteld probeer ik meestal wel dingen te zeggen zoals bedankt aan dit en dit heb ik iets gehad of dingen zoals oke ik weet genoeg... maar wat kun je hieraan doen dan .. ?

mvg kevin

Gebruikersavatar
Berichten: 6.314

Re: [Chemieforum] Reactie op een reactie!

Je bent niet de enige die dat opvalt hoor.

Soms gebeurt het ook dat er na 2, 3 weken opeens weer een reactie van de topicstarter komt, gewoon omdat hij/zij niet continu bezig is met het probleem of omdat er andere dingen naar boven waren gekomen die een hogere prioriteit hadden.

Ik vind het ook onfatsoenlijk om helemaal niks meer van je te laten horen als anderen de moeite doen om je vragen te beantwoorden, ik heb alleen geen flauw idee hoe je dat zou willen voorkomen; het is gewoon de mentaliteit van sommigen die dat doet...
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

Berichten: 636

Re: [Chemieforum] Reactie op een reactie!

Ja, veel mensen bedanken niet even, maar vaak zijn het ook mensen die alleen even een vraag hier komen stellen en dan niet weer hier komen. Ik kan niet zo vaak antwoord geven (weet nog niet zo veel), maar ik vind het wel heel leuk om dingen te lezen, dus ik blijf wel gewoon komen :lol: Ik heb gewoon even een topic gemaakt met: bedankt, toen k mn profielwerkstuk af had. Wel net zo netjes. maar ja, je kunt er weinig aan doen als mensen niet bedanken.

Berichten: 104

Re: [Chemieforum] Reactie op een reactie!

Ik ben in ieder geval niet de enige!

Ik wilde er ook niet mee zeggen dat er iets aan gedaan moet worden, ik wilde gewoon eens polsen hoe de rest er over denkt!

Ruud

Berichten: 2.035

Re: [Chemieforum] Reactie op een reactie!

Ik ben al heel tevreden als er "bedankt" wordt gezegd.... dan weet je tenminste dat je iemand vooruit geholpen hebt :lol:

Het is namelijk wel triest als je voor iemand een half uur of zo bezig bent geweest (internet zoeken, plaatjes maken en plaatsen), en je hoort nooit meer wat.... hadden ze er iets aan? Heeft het ze op weg geholpen?

Gebruikersavatar
Berichten: 2.330

Re: [Chemieforum] Reactie op een reactie!

Ik zou het vooral leuk vinden als er feedback is van de persoon die je geholpen hebt. Ten eerste is het altijd leuk om te weten of die gene er wat aan gehad heeft en ten tweede wil je ook wel weten of je er zelf nog wat kan leren.

MvG Ron

Berichten: 88

Re: [Chemieforum] Reactie op een reactie!

wat ik altijd jammer vind is dat mensen denken: ow weet ik niet, ga ik maar meteen effe vragen op het chemieforum. Je moet vantevoren wel zelf moeite doen om het zelf te snappen en dan naar het forum komen met gerichte vragen.

Berichten: 740

Re: [Chemieforum] Reactie op een reactie!

klopt idd, met een simpele zoekopdracht op google is 50% van de vragen al beantwoord.

en: met een zoekopdracht op het forum is ook weer 50% van de vragen beantwoord :lol:

Berichten: 636

Re: [Chemieforum] Reactie op een reactie!

@ Roy: dat zou je betekenen dat je geen vragen meer hoeft te beantwoorden, want 50+50 = alles al :lol: Maar mijn verslag is ook online geplaatst, staat wel een link ergens in een topic, zodat jullie ook kunnen zien waar jullie t voor gedaan hebben.

Gebruikersavatar
Berichten: 2.953

Re: [Chemieforum] Reactie op een reactie!

Ik stel het natuurlijk wel op prijs, maar ik vind het zeker niet noodzakelijk dat mensen nog wat van zich laten horen wanneer ze een bruikbaar antwoord hebben gekregen.

Het beantwoorden van de vragen die ik interessant vind (logischerwijs liggen deze voor mij vooral in het verlengde van mijn specialisatie) geeft me de kans eens wat stoffige kennis op te frissen of door kritisch naar bepaalde zaken te kijken. Ook leveren de feedback/toevoegingen/verbeteringen van andere leden mij veel op. Dit geeft mij eigenlijk al genoeg voldoening, al is een bedankje natuurlijk altijd goed voor het humeur :lol:

Reageer