[scheikunde] chlorofylgehalte in spinazie

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 3

[scheikunde] chlorofylgehalte in spinazie

Hey,

Ik ben opzoek naar het chlorofylgehalte in droge spinazie, is er iemand die hierover een richtwaarde kan geven? :lol:

Vriendelijke groeten,

Marjolein1

Berichten: 2.035

Re: [scheikunde] chlorofylgehalte in spinazie

Ongeveer 1-2 gram per 100 gram spinazie....

Website

Gevonden door te Googlen op: "chlorophyll content spinach"! :lol:

Berichten: 3

Re: [scheikunde] chlorofylgehalte in spinazie

Bedankt voor de informatie maar die site had ik al bezocht... ;)

'T probleem zit in het feit dat ik in het labo maar een chlorofylgehalte heb gemeten van 600 microgram per gram droge spinazie. En dat is 10 keer minder...ik hoop dat er nog andere resultaten uit de bus vallen die zo rond de 600 microgram per gram droge spinazie zitten. :lol:

Groeten,

Marjolein1

Berichten: 2.035

Re: [scheikunde] chlorofylgehalte in spinazie

Op twee andere websites vond ik nog waardes van 0.5-1.0 g/100g, en 0.8 g/100g..... gezien het onderstaande verhaal zou die factor 10 dus wel eens aan jouw werkwijze kunnen liggen :lol:

De volgende alarmerende opmerking vond ik op een van de websites: "The chlorophyll content of spinach was further decreased by about 35% on thawing frozen spinach or on chopping fresh spinach, and this degradation increased to about 50% after boiling and steaming."

Chlorofyl is natuurlijk lichtgevoelig, en dit betekent vaak dat het molecuul gevoelig is voor chemische degradatie in de aanwezigheid van licht.....

Berichten: 3

Re: [scheikunde] chlorofylgehalte in spinazie

Mercikes voor 't opzoekwerk :lol:

Berichten: 2.035

Re: [scheikunde] chlorofylgehalte in spinazie

Graag gedaan!

Reageer