[scheikunde] chlorofylgehalte in spinazie
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 3
[scheikunde] chlorofylgehalte in spinazie
Hey,
Ik ben opzoek naar het chlorofylgehalte in droge spinazie, is er iemand die hierover een richtwaarde kan geven?
Vriendelijke groeten,
Marjolein1
Ik ben opzoek naar het chlorofylgehalte in droge spinazie, is er iemand die hierover een richtwaarde kan geven?
Vriendelijke groeten,
Marjolein1
-
- Berichten: 2.035
Re: [scheikunde] chlorofylgehalte in spinazie
Ongeveer 1-2 gram per 100 gram spinazie....
Website
Gevonden door te Googlen op: "chlorophyll content spinach"!
Website
Gevonden door te Googlen op: "chlorophyll content spinach"!
-
- Berichten: 3
Re: [scheikunde] chlorofylgehalte in spinazie
Bedankt voor de informatie maar die site had ik al bezocht...
'T probleem zit in het feit dat ik in het labo maar een chlorofylgehalte heb gemeten van 600 microgram per gram droge spinazie. En dat is 10 keer minder...ik hoop dat er nog andere resultaten uit de bus vallen die zo rond de 600 microgram per gram droge spinazie zitten.
Groeten,
Marjolein1
'T probleem zit in het feit dat ik in het labo maar een chlorofylgehalte heb gemeten van 600 microgram per gram droge spinazie. En dat is 10 keer minder...ik hoop dat er nog andere resultaten uit de bus vallen die zo rond de 600 microgram per gram droge spinazie zitten.
Groeten,
Marjolein1
-
- Berichten: 2.035
Re: [scheikunde] chlorofylgehalte in spinazie
Op twee andere websites vond ik nog waardes van 0.5-1.0 g/100g, en 0.8 g/100g..... gezien het onderstaande verhaal zou die factor 10 dus wel eens aan jouw werkwijze kunnen liggen
De volgende alarmerende opmerking vond ik op een van de websites: "The chlorophyll content of spinach was further decreased by about 35% on thawing frozen spinach or on chopping fresh spinach, and this degradation increased to about 50% after boiling and steaming."
Chlorofyl is natuurlijk lichtgevoelig, en dit betekent vaak dat het molecuul gevoelig is voor chemische degradatie in de aanwezigheid van licht.....
De volgende alarmerende opmerking vond ik op een van de websites: "The chlorophyll content of spinach was further decreased by about 35% on thawing frozen spinach or on chopping fresh spinach, and this degradation increased to about 50% after boiling and steaming."
Chlorofyl is natuurlijk lichtgevoelig, en dit betekent vaak dat het molecuul gevoelig is voor chemische degradatie in de aanwezigheid van licht.....