Springen naar inhoud

[scheikunde] bier


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Coolrider

    Coolrider


  • >25 berichten
  • 32 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 maart 2006 - 19:00

heij

Ik moet me verdiepen in het bierbereiden op biologisch moleculair gebied, maar ik kom er niet echt wijs uit. Zouden jullie me kunnen helpen en er dus iets over vertellen waar ik wel wijs uit kom.

Groetjes xxx

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

placebo

    placebo


  • >250 berichten
  • 660 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 maart 2006 - 19:22

heb je hier al bij gekeken ?? :lol:

mvg kevin

Veranderd door Placebo, 12 maart 2006 - 19:24


#3

Coolrider

    Coolrider


  • >25 berichten
  • 32 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 maart 2006 - 13:06

jaa daar heb ik bij gekeken en er staat helemaal niets bij van wat ik moet weten :S
Dus bij deze, graag wat meer informatie aub..

Groetjes.

#4

Raspoetin

    Raspoetin


  • >1k berichten
  • 3514 berichten
  • VIP

Geplaatst op 13 maart 2006 - 13:19

Ik weet niet precies wat je bedoelt met het biochemisch moleculair gebied. In het algemeen:

De gisten zetten glucose om in alcohol en CO2

C6H12O6 (glucose) -> 2C2H5OH (ethanol) + 2CO2 .
Maar dit wist je waarschijnlijk al. Misschien wil je dan precies uitleggen wat je bedoelt met het biochemisch moleculair gebied?
Misschien heb je er iets aan als je gist op Wikipedia of bier op Wikipedia opzoekt. Of misschien de Engeltalige Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Beer
Laat maar weten.

Veranderd door Raspoetin, 13 maart 2006 - 13:19

I'm not suffering from insanity - I'm enjoying every minute of it!!

#5

Coolrider

    Coolrider


  • >25 berichten
  • 32 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 maart 2006 - 13:30

niet biochemisch maar biologisc.. :lol:

Dus ik moet me verdiepen bij bier op biologisch moleculair gebied..

^o) Moeilijk zeg pff....

Groetjes

#6

JeroenCV

    JeroenCV


  • >1k berichten
  • 1153 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 maart 2006 - 13:57

wat bedoel je met biologisch?

Hoe de gist cellen op het mout/hop werken?

bij bier wordt eerst het mout verwarmt hierbij wordt eerst grote eiwitten afgebroken, dan kleinere en uiteindelijk de zetmelen in glucose. Dit wordt Maischen genoemd
Dan komt het hop erbij de stoffen uit de hop worden gekookt en hierbij wordt het bier bitter.
Dan wordt alles gefilterd en in een glazen fles/vat gestopt met een waterslot erop. Hierbij wordt het gist gedaan. De gist zet het glucose om in alcohol.

Na een paar weken gaat het in de flessen, na toevoeging van suiker. Dit voor koolzuurvorming (de bubbels in het bier)

#7

stoker

    stoker


  • >1k berichten
  • 2746 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 maart 2006 - 16:57

puur biologisch is er niet zo veel te zeggen over bier. of wil je het dan hebben over hoe de gerst groeit?





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures