Springen naar inhoud

Kleurstof afbraak van rode wijn


  • Log in om te kunnen reageren

#1

MirjamH

    MirjamH


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 maart 2006 - 12:02

Hallo
Ik ben op school bezig met een profielwerkstuk, deze gaat over Rodewijnvlekken verwijderen met wasmiddelen. We hebben al veel informatie gevonden alleen we komen niet uit een bepaalde vraag. Die luidt : Hoe wordt de rode kleurstof uit Rode wijn afgebroken? Welke stoffen zijn hiervoor nodig? En hoe gaat dat in zijn werking?

Graag jullie hulp en hopelijk weten jullie hier wel het antwoord op!


Groetjes,

Mirjam

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Dante_CF

    Dante_CF


  • >250 berichten
  • 592 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 maart 2006 - 12:15

Dan moet je beginnen met wat is de kleurstof in rode wijn?
Heb je die al?

#3

MirjamH

    MirjamH


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 maart 2006 - 12:30

Ja die heb ik al. komt door de druivenschillen enzovoorts. anthocyanen. right?
maar nu heb ik iets gevonden over Antioxidanten. die de rode kleur in stand houden. Word de kleur dan afgebroken door de oxidanten uit Bijv Vanish oxi ?
En de anthocyanen houden de hoge zuurgraad stabiel in de rode wijn, waardoor de rode wijn rood blijft. Kan het zo zijn dat door de basische ph waarde van zeep etc. de kleur laat verkleuren? Zodat het lichter word bv.

Veranderd door MirjamH, 13 maart 2006 - 12:41






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures