Springen naar inhoud

[scheikunde] Kookpunt(verhoging)


  • Log in om te kunnen reageren

#1

sjors_CF

    sjors_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 maart 2006 - 18:51

Hallo, Ik houd voor Sk (5vwo) een presentatie over kookpunten.
De proeven die ik tijdens deze presentatie wil uitvoeren moeten wel een beetje spectaculair zijn.
Ik heb al water laten koken en er dan zout aan toegevoegd, het blijkt dat het water stopt met koken maar niet in temperatuur daalt. Op zich is dit niet zo heel spectaculair. Dus mijn vraag: zijn er nog andere proeven die iets met kookpunt(verhoging) of vriespunt(daling) doen? Zijn er bijvoorbeeld stoffen waarbij op 1 bepaald moment ineens alle stof kookt????

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
Sjors

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Raspoetin

    Raspoetin


  • >1k berichten
  • 3514 berichten
  • VIP

Geplaatst op 22 maart 2006 - 20:59

Zijn er bijvoorbeeld stoffen waarbij op 1 bepaald moment ineens alle stof kookt????

Nee, een bepaalde stof is er niet. Je zou water kunnen oververhitten. Zodra je dan iets in het water gooit, kookt het meteen. Alleen is dit veel te gevaarlijk om in een klas te doen, omdat het kokend water alle kanten op kan spetteren. Wat je zou kunnen uitvoeren is ruim zout toevoegen aan een water/ijs mengsel. Dan wordt het mengsel kouder. Ik geloof dat je wel tot -10 kan gaan of zo.
I'm not suffering from insanity - I'm enjoying every minute of it!!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures