Springen naar inhoud

bacillus cereus en pseudomonas


  • Log in om te kunnen reageren

#1

stef.

    stef.


  • >100 berichten
  • 152 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 maart 2006 - 20:54

Hallo iedereeen!
Ik zit met een probleempje! Ik zoek een site die de onderwerpen bacillus cereus en pseudomonas aansnijdt. Tot nu toe heb ik enkel sites gevonden die over nogal gespecialiseerde onderwerpen gaan, maar eigenlijk zoek ik een site die gewoon over de basis gaat (gramkleuring/ aŽroob of anaŽroob/PH/...). Is er iemand die hierover toevallig een goede site weet?

Alvast bedankt!


groetjes


Stef.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Roy van Heesbeen

    Roy van Heesbeen


  • >250 berichten
  • 740 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 maart 2006 - 22:35

B. cereus
Unlike B. anthracis, B.cereus is a motile bacterium which can cause toxin-mediated food poisoning. It is known to inhabit many kinds of food including stew, cereal, and milk. Most recently, however, it has been found in fried rice. The two toxins released by the bacterium lead to vomiting and diarrhea, symptoms similar to those of Staphylococcus food poisoning. Because toxin production usually takes place after the infected foods are cooked, proper cold storage of food is recommended immediately after preparation.

LABORATORY INDICATIONS:
Hemolytic (sheep blood agar)
Motile
Gel hydrolysis +
Glucose, maltose, & salicin fermentative
Catalase +

En grampositief en sporevormend natuurlijk ;) voedselinfectie door deze bacterie komt vaak voor bij rijst die gekookt is, en later opnieuw wordt opgewarmd, zoals bij chinese restaurants.

Pseudomonas: http://textbookofbac...seudomonas.html <-- vooral over toxinen enz.

#3

Roy van Heesbeen

    Roy van Heesbeen


  • >250 berichten
  • 740 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 maart 2006 - 08:15

Nog een toevoeging: kijk in het micriobiologie boek van de schrijver Cappuciono (of zoiets). Dit is meestal wel aanwezig bij microbiologie opleidingen.
Hierin staan veel kenmerken van vele bacteriŽn.

#4

y500

    y500


  • >25 berichten
  • 31 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 maart 2006 - 15:34

Bacillus Cereus:
Lees de eerste alinea van http://www.cfsan.fda...mow/chap12.html (de rest gaat vooral over infecties ed)

Pseudomonas:
http://en.wikipedia....iki/Pseudomonas (ook nog wel wat bruikbare informatie)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures