Springen naar inhoud

DNA isolatie uit bloed d.mv. zoutextractie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

magrietjen

    magrietjen


  • >25 berichten
  • 41 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 april 2006 - 16:05

Hallo,

ik heb nog 1 vraag waar ik niet uit kom.

Waarom wordt bij de isolatie van DNA uit bloed NaCl/EDTA aan het bloed toegevoegd?

kan iemand mij hiermee helpen?

alvast bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Roy van Heesbeen

    Roy van Heesbeen


  • >250 berichten
  • 740 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 april 2006 - 10:46

Met gestold bloed kan je niet veel, EDTA gaat dit tegen.

#3

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 april 2006 - 23:34

NaCl zal wel zijn om het "uitzouten"

#4

biochemiefreak

    biochemiefreak


  • >1k berichten
  • 2330 berichten
  • VIP

Geplaatst op 03 april 2006 - 21:26

NaCl is aanwezig om er voor te zorgen dat het DNA in helix vorm blijft en niet uit elkaar valt aangezien DNA een negatieve fosfaatgroep heeft die zonder de aanwezigheid van een zout er voor zorgt dat het uit elkaar valt.

MvG Ron





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures