Springen naar inhoud

denaturatietemperatuur prote´nen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Anja_CF

    Anja_CF


  • >25 berichten
  • 43 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 april 2006 - 10:17

Ik ben op zoek naar de denaturatietemperaturen van de prote´nen in ei.
Deze kan ik niet vinden.
Het gaat om de volgende prote´nen:

Ovalbumine
Ovotransferrine
Ovomucoide
Ovomucine
Lysozym
G2 Globuline
G3 Globuline
Ovoinhibitor
Ovoglycoprote´ne
Ovoflavoprote´ne
Ovomacroglobuline
Cystatine
Avidine

Kan iemand mij hierbij helpen?

Dank.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Buckyball

    Buckyball


  • 0 - 25 berichten
  • 18 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 april 2006 - 13:44

Hoi,

Ik heb ze niet allemaal gevonden maar toch al een paar.

ovalbumine 71,5░C
ovotransferrine 57,5░C
ovomucoîde ND (not detectable)
ovomucine ND
lysozyme 81,5░C
ovoinhibitor niet gevonden
ovoglycoprote´ne 69-72░C
ovoflavoprote´ne 69-72░C
ovomacroglobuline 69-72░C
Cystatine niet gevonden
Avidine ND

referentie:
Modification of functional properties of egg-white proteins
Lydia Campbell et al.

Ik hoop dat ik je hiermee wat heb kunnen verder helpen

MVG
Buckyball

#3

Buckyball

    Buckyball


  • 0 - 25 berichten
  • 18 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 april 2006 - 13:46

globuline heb ik ook dat is 92,5░C die was er blijkbaar tussen uit gevallen ;)

MVG
buckyball

#4

seth_CF

    seth_CF


  • >25 berichten
  • 62 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 april 2006 - 15:20

denaturatietemp. cystatine =55 ░C

#5

Anja_CF

    Anja_CF


  • >25 berichten
  • 43 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 april 2006 - 08:45

Hartelijk dank voor de antwoorden, daar ben ik heel blij mee.

Buckyball,

Dat boek "Modification of functional properties of egg-white proteins
Lydia Campbell et al." kan ik echt nergens vinden.
Is dit een proefschrift?
Hoe kan ik aan deze literatuur komen?

Groeten van Anja

#6

Hovinsj1

    Hovinsj1


  • >100 berichten
  • 125 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 april 2006 - 15:01

Het is geen boek, maar artikel/review
Campbell et al. Nahrung/Food journal. Hoe kan ik de pdf aanhangen? Ik heb het hier namelijk.


sjouke

Veranderd door Hovinsj1, 21 april 2006 - 15:04


#7

Beryllium

    Beryllium


  • >5k berichten
  • 6314 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 21 april 2006 - 15:14

@ Sjouke: alleen teamleden kunnen een PDF'je op de server zetten. Als je hem me mailt (beryllium[at]chemieforum[puntje]nl) dan wil ik hem wel plaatsen!
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

#8

Buckyball

    Buckyball


  • 0 - 25 berichten
  • 18 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 april 2006 - 15:28

Het is idd een review, dat had ik mss wel even moeten vermelden ;)
Ik weet niet of je dat bij je thuis open krijgt, hier op het werk hebben wij via Pubmed toegang tot bijna alle reviews, we zijn er op geaboneerd.
Ik heb dit gewoon via google gevonden, ik denk dat ik op denaturation temperature heb gezocht.
Maar als Hovinsj1 het heeft, en het op het forum kan plaatsen ben je ook al een heel stuk verder he :)

good luck [!]

Buckyball

#9

Hovinsj1

    Hovinsj1


  • >100 berichten
  • 125 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 april 2006 - 10:03

Heb het pdf'je per e-mail al gestuurd. Ik denk, dat je het niet zo maar op de site kan zetten ivm copyrights.

sjh

#10

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 24 april 2006 - 19:51

Sturen mag ook niet.

#11

Hovinsj1

    Hovinsj1


  • >100 berichten
  • 125 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 april 2006 - 07:49

Nee, ik weet het; in principe mag sturen ook niet niet.....

Jij werkt ook alleen met betaalde software, hebt nog nooit een liedje gedownload?

Sjouke

#12

Anja_CF

    Anja_CF


  • >25 berichten
  • 43 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 april 2006 - 08:25

Hartelijk dank voor het PDF-je.

Ik kan inderdaad niet bij Pubmed, omdat ik daar geen abonnement op heb.

#13

Hovinsj1

    Hovinsj1


  • >100 berichten
  • 125 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 april 2006 - 15:50

http://www.ncbi.nlm.....fcgi?DB=pubmed

Pubmed is "public" dus vrij; van de meeste artikelen kun je in ieder geval de samenvatting lezen. Sommige tijdschriften zijn overigens vrij toegankelijk, zoals de Journal of Biological Chemistry, PNAS etc. Bij andere kun je per artikel betalen, of je hebt een abo op de tijdschriften (meeste Uni's en somige bedrijven).

Sjouke

#14

Anja_CF

    Anja_CF


  • >25 berichten
  • 43 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 mei 2006 - 09:57

denaturatietemp. cystatine =55 ░C

Seth,

Zou je kunnen vertellen waar je de denaturatietemperatuur van Cystatine vandaan hebt?
Ik moet alles verantwoorden, vandaar dat ik de literatuur nodig heb.

Groetjes van Anja

#15

The Herminator

    The Herminator


  • >1k berichten
  • 2035 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 mei 2006 - 10:10

klik, Figuur 3, "wildtype" Cystatine.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures