Springen naar inhoud

Analyse van stabiliteitsmonsters


  • Log in om te kunnen reageren

#1

JespJ

    JespJ


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 april 2006 - 12:25

Ik ben nu net afgestudeerd aan het HLO en ben dus op zoek naar een baan. In een vacature kwam ik het volgende tegen: Analyse van stabiliteitsmonsters.

Wordt hiermee bedoelt dat er wordt gekeken naar de stabilieit van een monster in de tijd onder verschillende omstandigheden (temperatuur, stabiliteit na het oplossen in een oplosmiddel enz.). Of zit ik nu helemaal verkeerd. Want als ik het woord stabiliteitsmonster bij Google invul krijg ik 0 zoekresultaten.

Alvast heel erg bedankt.

Ps: Handig zeg zo'n forum over chemie.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Raspoetin

    Raspoetin


  • >1k berichten
  • 3514 berichten
  • VIP

Geplaatst op 21 april 2006 - 13:48

Waarschijnlijk gaat het hier om houdbaarheidsonderzoeken. Van een lading monster dat geproduceert wordt, gaat een deel naar het lab voor analyse (kwaliteit). In sommige industrieŽn (o.a. farma) wordt ook een deel van het monster weggezet in bepaalde omstandigheden; zoals 25 įC met een hoge luchtvochtigheid, idem met lage luchtvochtigheid, andere temperatuur enz. Het monster wordt na bepaalde tijdsintervallen opnieuw geanalyseerd (bijvoorbeeld na 0, 3, 6,9 12, 15, 18, 24, 30 en 36 maanden). Aan de hand van de achteruitgang in kwaliteit wordt gekeken of de gespecificeerde houdbraaheid (die je als consument op de verpakking aantreft) nog klopt.

Veranderd door Raspoetin, 21 april 2006 - 13:49

I'm not suffering from insanity - I'm enjoying every minute of it!!

#3

JespJ

    JespJ


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 april 2006 - 10:31

Bedankt.
Het is dus ongeveer wat ik zelf ook in gedachte had.

#4

JespJ

    JespJ


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 april 2006 - 15:51

Ik heb nog een vraagje (sorry heb maar 1 jaartje biochemie gehad in mijn opleiding).

In dit geval gaat het over de stabiliteit van eiwitten. wat wordt daarmee bedoeld (de stabiliteit van eiwitten)? Of is het ook gewoon wat Raspoetin al zei.

Veranderd door JespJ, 24 april 2006 - 15:51






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures