Springen naar inhoud

[scheikunde] Yoghurt mislukken


  • Log in om te kunnen reageren

#1

mieke011

    mieke011


  • 0 - 25 berichten
  • 14 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 24 april 2006 - 08:19

Hallo!

Ja, ik heb al gezocht op de site, ook met de zoekfunctie, maar ik kan het antwoord op mijn vraag niet vinden. Mijn vraag is: Door welke oorzaken kan yoghurt mislukken?
Kan iemand me helpen??


Groetjes Mieke!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

bteunissen

    bteunissen


  • >1k berichten
  • 1122 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 april 2006 - 08:46

Je doelt neem ik aan op het mislukken van de bereiding van yoghurt?

Als bijvoorbeeld niet de juiste bacterieculturen gebruikt worden. Of wel de juiste maar niet in de juiste verhoudingen. Als de temperatuur niet corect is etc etc.
Bedenk welke parameters er zijn voor de bereiding van yoghurt (bacterien, temperatuur, concentraties). Dan weet je ook wat er fout kan gaan ;)

Bas

#3

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 24 april 2006 - 09:17

Het kan ook mislukken wanneer de melk (te veel) peniciline bevat. Dit kan er in komen wanneer de koe een peniciline kuur heeft ondergaan.

#4

Valliant_Warrior

    Valliant_Warrior


  • 0 - 25 berichten
  • 8 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 april 2006 - 18:33

Gelukkig hebben ze voor de melk de Delvo test, daarmee wordt de melk als factor uitgesloten.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures