[scheikunde] Yoghurt mislukken
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 14
[scheikunde] Yoghurt mislukken
Hallo!
Ja, ik heb al gezocht op de site, ook met de zoekfunctie, maar ik kan het antwoord op mijn vraag niet vinden. Mijn vraag is: Door welke oorzaken kan yoghurt mislukken?
Kan iemand me helpen??
Groetjes Mieke!
Ja, ik heb al gezocht op de site, ook met de zoekfunctie, maar ik kan het antwoord op mijn vraag niet vinden. Mijn vraag is: Door welke oorzaken kan yoghurt mislukken?
Kan iemand me helpen??
Groetjes Mieke!
-
- Berichten: 1.122
Re: [scheikunde] Yoghurt mislukken
Je doelt neem ik aan op het mislukken van de bereiding van yoghurt?
Als bijvoorbeeld niet de juiste bacterieculturen gebruikt worden. Of wel de juiste maar niet in de juiste verhoudingen. Als de temperatuur niet corect is etc etc.
Bedenk welke parameters er zijn voor de bereiding van yoghurt (bacterien, temperatuur, concentraties). Dan weet je ook wat er fout kan gaan
Bas
Als bijvoorbeeld niet de juiste bacterieculturen gebruikt worden. Of wel de juiste maar niet in de juiste verhoudingen. Als de temperatuur niet corect is etc etc.
Bedenk welke parameters er zijn voor de bereiding van yoghurt (bacterien, temperatuur, concentraties). Dan weet je ook wat er fout kan gaan
Bas
- Berichten: 2.953
Re: [scheikunde] Yoghurt mislukken
Het kan ook mislukken wanneer de melk (te veel) peniciline bevat. Dit kan er in komen wanneer de koe een peniciline kuur heeft ondergaan.
-
- Berichten: 8
Re: [scheikunde] Yoghurt mislukken
Gelukkig hebben ze voor de melk de Delvo test, daarmee wordt de melk als factor uitgesloten.