(Di)propyleenglycol en triethyleenglycol

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 915

(Di)propyleenglycol en triethyleenglycol

Hoi, ik heb een tijdje geleden een vraag gepost. Ik heb het antwoord wel echt nodig dus hier is ie dan:
Hoi!

Vandaag aan een nieuw project begonnen. Ons eerste onderdeel is het maken van "rook". Wij zijn daar vol goede moed aan begonnen en natuurlijk ook met een aantal chemicaliën, namelijk dipropyleenglycol, propyleenglycol en triethyleenglycol. Als men deze mengt in bepaalde verhoudingen kan men zo de alombekende rookvloeistof maken die ze in rookmachines gieten om dan te verwarmen en te laten ontbinden.

Zoals gezegd: vol goede moed aan begonnen, 30% water, 70 % dipropyleenglycol en een bunsenbrander onder de erlenmeyer. Resultaat:  ;) bedroevend weinig rook, al kan dit te wijten zijn aan 't feit dat de trekkast opstond. Mijn vraag aan uwentwege is dan ook: wat doen we mis? :) Zou dit bv beter gaan als we het principe begrijpen van een rookmachine? En vooral, welke stoffen ontstaan er bij de ontbinding van respectievelijk dipropyleenglycol, triethyleenglycol en propyleenglycol?

Ah ja, voor het geval dat er nog mensen zijn die dit willen proberen: toch even oppassen, ik heb me laten vertellen dat het nogal explosieve ( Afbeelding ) stoffen zouden zijn, al ben ik daar niet zeker van.
Bedankt!

Re: (Di)propyleenglycol en triethyleenglycol

Twee links over rook maar ik denk dat je nog veel moet expirimenteren voor je gewenste resultaat

http://www.fireware.nl/webwinkel/assets/s2...eb05/index.html

http://www.zichtlijnen.nl/default.asp?path=u7kzakhz

Berichten: 5

Re: (Di)propyleenglycol en triethyleenglycol

Probeer het met:

10% Triethyleenglycol (112-27-6)

10% Glycerol (56-81-5)

20% Propyleenglycol (57-55-6)

60% Water

groeten

Reageer