Springen naar inhoud

Indampen ontleding


  • Log in om te kunnen reageren

#1

youssie

    youssie


  • 0 - 25 berichten
  • 25 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 mei 2006 - 16:15

Bij een onderzoek waarbij er zouten in water werden gedaan lost iets op. Er moet genoeg van het zout bij tot het goedje verzadigd raakt. Een verzadigde oplossing.

Daarna (volgens het onderzoek) moest het goedje worden ingedampt. Tijdens deze indampingen blijft het zout over en is het water inclusief het aanwezige kristal water weg. Alleen soms ontleden de zouten.

Mijn vragen zijn:

1) Hoe komt dit?
2) hoe kan ik een reactie vergelijking weergeven van ontleding en is bij ontleding alles een gas?
3) is ontleding gevaarlijk?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Beryllium

    Beryllium


  • >5k berichten
  • 6314 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 10 mei 2006 - 19:11

Ontleden zou kunnen optreden als de temperatuur te hoog wordt.

Of je bij ontleding alleen gassen vormt weet ik eigenlijk niet, maar of ontleding gevaarlijk is hangt maar net af van de reactie ;)

[offtopic]
Wat zijn 'utresitirsents'? Ik kan het nergens vinden...
[/offtopic]
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

#3

rwwh

    rwwh


  • >5k berichten
  • 6847 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 10 mei 2006 - 21:05

[offtopic]
Wat zijn 'utresitirsents'? Ik kan het nergens vinden...
[/offtopic]

Mijn vrouw is Franstalig en kent ook niets dat er maar in de buurt komt....

#4

The Herminator

    The Herminator


  • >1k berichten
  • 2035 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 10 mei 2006 - 22:35

Waar komt dat woord vandaan Maarten? Zoals we zelf iedereen hier vertellen: wat achtergrond geven helpt! ;)

#5

Raspoetin

    Raspoetin


  • >1k berichten
  • 3514 berichten
  • VIP

Geplaatst op 11 mei 2006 - 07:59

Komt van de signature van de topicstarter, Herman
I'm not suffering from insanity - I'm enjoying every minute of it!!

#6

jdeketel

    jdeketel


  • >100 berichten
  • 127 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 mei 2006 - 08:02

1 is al beantwoord (hoge temperatuur)

2 Voor een reactievergelijking zou ik moeten weten wat voor stoffen er ontleden. Niet alle ontledingen van zouten leveren alleen gassen. Metaalionen verdampen vaak erg lastig (het is wel mogelijk). Bijv. Natriumsulfaat zal ontleden in Natriumoxide en gasvormige verbindingen van zwavel en zuurstof. Natriumoxide blijft als vast residu over.

3 Bij bovenstaand voorbeeld komen schadelijke dampen vrij. Dus het kan gevaarlijk zijn. In ieder geval voor de gezondheid.

Succes ermee
Jdeketel

#7

The Herminator

    The Herminator


  • >1k berichten
  • 2035 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 11 mei 2006 - 08:49

Komt van de signature van de topicstarter, Herman

Aha..... afijn, mijn Franse collega hier kan er ook geen chocola van bakken! ;)

#8

youssie

    youssie


  • 0 - 25 berichten
  • 25 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 mei 2006 - 15:04

O super bedankt. O het woord is een woord dat gebruikt wordt in de straten van Parijs, en het heeft te maken met toast van een raar bepaald soort graan, dat gemixt is met allerlei soorten voedingstoffen. Het is niet te eten, en dan zijn er mensen die er jam op doen, maar dat maakt het echt niet lekkerder. Het woord stasat dus niet in het woordenboek en maar heel weinig mensen weten ervan. ;)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures