Springen naar inhoud

Bederf van voedsel


  • Log in om te kunnen reageren

#1

siddhartha

    siddhartha


  • 0 - 25 berichten
  • 17 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 mei 2006 - 08:01

HI
Ik wou graag meer willen weten over voedselbederf
Ik heb dus een taak op school en ik vind nergens nuttige informatie hierover! :P
Ik moet daarvoor een paar soorten van voedselbederf voor vinden en er informatie aan geven.
Rotten, schimmelen, gisten, parasieten en bacterien.
Dit zijn allemaal dingen die ik dus niet vind op de internet.

Alvast bedankt voor jullie hulp, Siddhartha ;)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Roy van Heesbeen

    Roy van Heesbeen


  • >250 berichten
  • 740 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 mei 2006 - 08:10

In het Nederlands zijn er idd weinig goede links.
Deze link is in het engels, zeer uitgebreid over bederf veroorzaakt door bacteriŽn.

http://aggie-horticu...ion/poison.html

#3

Grav

    Grav


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 13 mei 2006 - 23:11

Je kan het ook anders bezien,

namelijk, wat doe ik om het te conserveren (koken/watergehalte drastisch laten dalen)

=> http://www.mijnwoord.../NL/Conserveren


je kan ook terloops het volgende vermelden:

Chips wordt zacht maar peperkoek wordt hard als je het laat liggen...

ook een vorm van bederf !

waarom? in de verpakking blijft het watergehalte van het product behouden (laag bij chips, hoog bij peperkoek) door het aan de lucht bloot te stellen stelt het watergehalte vh product zich in evenwicht met dat van de omgeving... hierdoor wordt dus de chips zacht en de peperkoek hard.



=> http://www.alimentat...d/veilighC4.htm





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures