Pagina 1 van 1
Vetanalyse in chocolade
Geplaatst: zo 14 mei 2006, 00:21
door Grav
ik zou graag een vetanalyse doen van chocolade,
hoe bereid ik mijn staal(monster) alvorens deze over de kolom te laten gaan??
gesmolten chocolade is natuurlijk onmogelijk, maar hoe extraheer ik de vetten eruit?
Vriendelijke groeten
Grav
Re: Vetanalyse in chocolade
Geplaatst: zo 14 mei 2006, 00:51
door The Herminator
Met een apolair oplosmiddel, dus bijv. hexaan of petroleum ether.....
Re: Vetanalyse in chocolade
Geplaatst: zo 14 mei 2006, 00:55
door Napoleon1981
En een soxhlet extractor zou ik er aantoe willen voegen
Re: Vetanalyse in chocolade
Geplaatst: zo 14 mei 2006, 01:13
door Fuzzwood
Hierna transveresteren (is dat een werkwoord?) met methanol is ook wel een goed plan. Niet geheel binnen de grenzen van je vraag, maar goed
Re: Vetanalyse in chocolade
Geplaatst: zo 14 mei 2006, 07:40
door rwwh
Hierna transveresteren (is dat een werkwoord?) [...]
Ik geloof dat ze dat
omesteren noemen
Re: Vetanalyse in chocolade
Geplaatst: zo 14 mei 2006, 12:27
door Labstuff
Met een FAT bepaling met hydrolyse bijvoorbeeld (buchi), eerst door een hydrolyse unit en dan in de soxhlet extractor. Daarna wegen uiteraard.
Re: Vetanalyse in chocolade
Geplaatst: zo 14 mei 2006, 12:53
door The Herminator
Laten we eerst maar even wachten om te horen wat vraagsteller zoal aan apparatuur tot zijn beschikking heeft
Re: Vetanalyse in chocolade
Geplaatst: zo 14 mei 2006, 17:42
door Grav
'k ben nog student...
maar de vraagsteller moet een fictieve machine ontwerpen (op papier)
en 'k vroeg mij af hoe je dit eruit zou halen....
eens de vetten eruit
zou'k idd, de glycerol eruit halen en via een zuur-gekatalyseerde verestering Methylesters maken (spoor zuur + MeOH).
dan gewoon in een GC rammen met een FID... zou in principe moeten lukken?
Draaggas? N
2 = goedkoop & haalt het wel
soxhlet met apolair solvent was dus de conclusie?
Hartelijk dank!!!