Springen naar inhoud

Zout toevoegen aan watersample


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Dante_CF

    Dante_CF


  • >250 berichten
  • 592 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 mei 2006 - 10:16

Voor de extractie van bromofenolen of fenolen in het algemeen gebeurt er een acetylatiestap om deze minder polair te maken zodat ze goed kunnen weerhouden worden op een C-18 disk. Maar waarom wordt er aan dat staal van 1 liter ongeveer 100g zout toegevoegd?
Is dit enkel om de polariteit van het water te verhogen of is er een andere reden om deze grote hoeveelheid zout toe te voegen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 mei 2006 - 19:02

Je hebt het goed, uitzouten wordt dit genoemd.

#3

Dante_CF

    Dante_CF


  • >250 berichten
  • 592 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 mei 2006 - 19:23

salting out is dus het polairder maken van water door zouten (ionen) toe te voegen?

#4

Napoleon1981

    Napoleon1981


  • >1k berichten
  • 2399 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 mei 2006 - 19:27

Precies, je maakt het nog minder aantrekkelijk voor apolaire stoffen om in water te gaan zitten.

#5

Dante_CF

    Dante_CF


  • >250 berichten
  • 592 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 mei 2006 - 19:31

Ja ik heb nu even wat opzoekwerk gedaan en het is precies zoals je zegt.
Ik dacht vroeger dat salting out enkel met eiwitten enzo gedaan werd.

Thx Napoleon





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures