Zout toevoegen aan watersample
Moderator: ArcherBarry
-
- Berichten: 592
Zout toevoegen aan watersample
Voor de extractie van bromofenolen of fenolen in het algemeen gebeurt er een acetylatiestap om deze minder polair te maken zodat ze goed kunnen weerhouden worden op een C-18 disk. Maar waarom wordt er aan dat staal van 1 liter ongeveer 100g zout toegevoegd?
Is dit enkel om de polariteit van het water te verhogen of is er een andere reden om deze grote hoeveelheid zout toe te voegen?
Is dit enkel om de polariteit van het water te verhogen of is er een andere reden om deze grote hoeveelheid zout toe te voegen?
-
- Berichten: 2.399
Re: Zout toevoegen aan watersample
Je hebt het goed, uitzouten wordt dit genoemd.
-
- Berichten: 592
Re: Zout toevoegen aan watersample
salting out is dus het polairder maken van water door zouten (ionen) toe te voegen?
-
- Berichten: 2.399
Re: Zout toevoegen aan watersample
Precies, je maakt het nog minder aantrekkelijk voor apolaire stoffen om in water te gaan zitten.
-
- Berichten: 592
Re: Zout toevoegen aan watersample
Ja ik heb nu even wat opzoekwerk gedaan en het is precies zoals je zegt.
Ik dacht vroeger dat salting out enkel met eiwitten enzo gedaan werd.
Thx Napoleon
Ik dacht vroeger dat salting out enkel met eiwitten enzo gedaan werd.
Thx Napoleon