Zout toevoegen aan watersample

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 592

Zout toevoegen aan watersample

Voor de extractie van bromofenolen of fenolen in het algemeen gebeurt er een acetylatiestap om deze minder polair te maken zodat ze goed kunnen weerhouden worden op een C-18 disk. Maar waarom wordt er aan dat staal van 1 liter ongeveer 100g zout toegevoegd?

Is dit enkel om de polariteit van het water te verhogen of is er een andere reden om deze grote hoeveelheid zout toe te voegen?

Berichten: 2.399

Re: Zout toevoegen aan watersample

Je hebt het goed, uitzouten wordt dit genoemd.

Berichten: 592

Re: Zout toevoegen aan watersample

salting out is dus het polairder maken van water door zouten (ionen) toe te voegen?

Berichten: 2.399

Re: Zout toevoegen aan watersample

Precies, je maakt het nog minder aantrekkelijk voor apolaire stoffen om in water te gaan zitten.

Berichten: 592

Re: Zout toevoegen aan watersample

Ja ik heb nu even wat opzoekwerk gedaan en het is precies zoals je zegt.

Ik dacht vroeger dat salting out enkel met eiwitten enzo gedaan werd.

Thx Napoleon

Reageer