Springen naar inhoud

PO waterzuivering


  • Log in om te kunnen reageren

#1

XraY

    XraY


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 juni 2006 - 10:51

Hallo,

Ik moet samen met 2 anderen een PO over waterzuivering maken.
We onderscheiden verschillende soorten afval:
grof
fijn
zouten
kleur en geur en andere giftige stoffen

Met de eerste 3 hebben we geen problemen maar bij de laatste weten we niet goed hoe we deze moeten scheiden. We dachten wel aan actief kool, maar dit werkt niet echt gemakkelijk. Heeft iemand nog ideeŽn of tips?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

jdeketel

    jdeketel


  • >100 berichten
  • 127 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 juni 2006 - 12:39

kleur en geur en andere giftige stoffen

Wat wil je erover weten?

Jdeketel

#3

XraY

    XraY


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 juni 2006 - 13:21

Hoe ik deze stoffen zo makkelijk mogelijk uit het water kan verwijderen
Voorheen bekend onder de gebruikersnaam "Fabrice Macours".

#4

XraY

    XraY


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 juni 2006 - 13:25

Ik heb zelf al aan actief kool gedacht
Misschien een norit filter ofzo
Dit is wel bruikbaar maar ik denk dat er nog wel betere opties zijn
Voorheen bekend onder de gebruikersnaam "Fabrice Macours".

#5

mironteau

    mironteau


  • >25 berichten
  • 70 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 juni 2006 - 13:32

Grof afval (we spreken over zewende stoffen of suspended solids) verwijder je met een zeef.
Fijn afval met een filter (bvb een kaarsenfilter)
Geur en smaakstoffen met aktief kool (Norit = merknaam)
Opgeloste zouten kun je verwijderen dmv omgekeerde osmose, ionenwisseling of destillatie.
Google zal je over al deze onderwerpen veel uitleg kunnen geven.

#6

XraY

    XraY


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 juni 2006 - 13:42

Grof afval (we spreken over zewende stoffen of suspended solids) verwijder je met een zeef.
Fijn afval met een filter (bvb een kaarsenfilter)
Geur en smaakstoffen met aktief kool (Norit = merknaam)
Opgeloste zouten kun je verwijderen dmv omgekeerde osmose, ionenwisseling of destillatie.
Google zal je over al deze onderwerpen veel uitleg kunnen geven.

kijk daar hebben we wat aan!! Geplaatste afbeelding
bedankt voor je snelle reactie

Zijn er eventueel nog andere mogelijkheden voor actief kool of is dat de enige oplossing??
Voorheen bekend onder de gebruikersnaam "Fabrice Macours".

#7

XraY

    XraY


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 juni 2006 - 18:20

Geur en smaakstoffen met aktief kool (Norit = merknaam)

Verwijderd actief kool ook kleurstoffen??8-)
Ik dacht namelijk van wel maar jij zet het er niet bij

Veranderd door XraY, 01 juni 2006 - 18:20

Voorheen bekend onder de gebruikersnaam "Fabrice Macours".

#8

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 01 juni 2006 - 18:35

Jep, ook kleurstoffen zijn organische moleculen 8-)

#9

XraY

    XraY


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 juni 2006 - 18:45

Jep, ook kleurstoffen zijn organische moleculen :)

8-) dus alle organische moleculen hechten aan actief kool??
Voorheen bekend onder de gebruikersnaam "Fabrice Macours".

#10

XraY

    XraY


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 juni 2006 - 18:54

Zijn er eventueel nog andere mogelijkheden voor actief kool of is dat de enige oplossing??

8-)

Veranderd door XraY, 01 juni 2006 - 18:54

Voorheen bekend onder de gebruikersnaam "Fabrice Macours".

#11

Dante_CF

    Dante_CF


  • >250 berichten
  • 592 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 juni 2006 - 19:01

als je kleurstoffen "eetbaar" zijn kunnen bacterien er ook wel mee overweg om ze te verwijderen. als ze giftig zijn ga je je biologische helpers vermoorden 8-)

#12

XraY

    XraY


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 juni 2006 - 19:04

als je kleurstoffen "eetbaar" zijn kunnen bacterien er ook wel mee overweg om ze te verwijderen. als ze giftig zijn ga je je biologische helpers vermoorden 8-)

dus bacteriŽn zouden kleurstoffen ook uit het water kunnen verwijderen.
geldt dit ook voor smaak en geur stoffen???
(Sorry dat ik zo lastig ben)
Voorheen bekend onder de gebruikersnaam "Fabrice Macours".

#13

Dante_CF

    Dante_CF


  • >250 berichten
  • 592 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 juni 2006 - 08:21

Dat hangt vooral af van de biodegradeerbaarheid van die stoffen. En ik denk dat biologische zuivering ook wel heel wat geurstoffen produceert ipv verbruikt 8-)

#14

XraY

    XraY


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 juni 2006 - 09:58

Dat hangt vooral af van de biodegradeerbaarheid van die stoffen. En ik denk dat biologische zuivering ook wel heel wat geurstoffen produceert ipv verbruikt  :)

Niet echt iets voor in nederland dus, eerder in congo ofzo 8-)
Bedankt voor jullie hulp, jullie hebben ons echt een stuk verder geholpen

Veranderd door XraY, 02 juni 2006 - 11:03

Voorheen bekend onder de gebruikersnaam "Fabrice Macours".

#15

vincent1986

    vincent1986


  • >25 berichten
  • 92 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 juni 2006 - 15:12

hyflo gebruiken wil ook wel eens helpen.

heb ik zelf proefjes mee moeten doen maar wat je verder aan hyflo heb weet ik niet. Weet wel dat het goed ontkleurd en dat het niet al te duur is in gebruik





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures