Springen naar inhoud

zuiverheid NaOH


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

Jollyroger

    Jollyroger


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 04 juni 2006 - 20:46

iemand enig idee, hoe Zuiver de NaOH gootsteen onstopper van de kruidvat is..
op busje staat 100% maar is dit zo?

alvast bedankt..

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 04 juni 2006 - 21:21

Dat gebeurt niet gauw, je zult namelijk niet gauw chemicaliŽn van pro-analyse zuiverheid of hoger tussen de huis-tuin-en-keukenmiddelen zien staan 8-)

#3

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 05 juni 2006 - 08:30

Maar vermoedelijk is het wel behoorlijk zuiver (>95%). Met die 100% bedoelen ze waarschijnlijk niet de zuiverheid, maar enkel dat er geen andere ingrediŽnten (zoals aluminium wat je ook wel eens ziet) in de ontstopper zitten.

#4

Jollyroger

    Jollyroger


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 juni 2006 - 08:39

ik ben vooral beniewd of het goed genoeg is voor consumptie..

Veranderd door Jollyroger, 05 juni 2006 - 08:40


#5

stoker

    stoker


  • >1k berichten
  • 2746 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 juni 2006 - 09:21

8-) ben je van plan om het op te eten?

#6

TBD

    TBD


  • >100 berichten
  • 130 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 juni 2006 - 10:44

Dŗt zou niet echt gezond zijn... Geplaatste afbeelding

#7

Apotheker

    Apotheker


  • >100 berichten
  • 158 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 juni 2006 - 10:54

Wil er soms maismeel mee behandelen om er tortillabloem van te maken ? Ik geloof dat ze daarvoor calciumhydroxide gebruiken, geen natriumhydroxide.

#8

Jollyroger

    Jollyroger


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 juni 2006 - 13:25

ik wou een zure vloeistof ermee pH neutraal maken en daarna opeten 8-)

#9

Karl Fischer

    Karl Fischer


  • >100 berichten
  • 160 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 juni 2006 - 13:34

Dat gebeurt niet gauw, je zult namelijk niet gauw chemicaliŽn van pro-analyse zuiverheid of hoger tussen de huis-tuin-en-keukenmiddelen zien staan 8-)

Als op het etiket vermeld dat het 100% is, wil dat zeggen dat het gehalte tussen 99,5 en 100,5 ligt. 100% is dus geen P.A. kwaliteit terwijl 99.999 dat bijvoorbeeld wel is. Let dus op de significantie van de opgegeven waarden.

Mogelijke verontreinigingen die je tegenkomt in NaOH zijn: water, carbonaat, chloride, sulfaat en kalium. De rest zijn "trace impurities", ppm-niveau of lager. Afgezien dat NaOH een corrosieve stof is, die extreem veel schade aanricht als je het op zou eten, is het zuiver genoeg voor consumptie. Wel eerst de pH controleren natuurlijk.

Veranderd door Karl Fischer, 05 juni 2006 - 13:36


#10

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 05 juni 2006 - 14:07

ik wou een zure vloeistof ermee pH neutraal maken en daarna opeten :)

Het ligt eraan wat voor tegenion in dat zuur zit. Natriumfosfaat zou ik persoonlijk niet zo vlug willen consumeren. (Een 1M NaCl oplossing overigens ook niet) 8-)

#11

Jollyroger

    Jollyroger


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 juni 2006 - 14:08

dus geen zware metalen? dat je nog dagenlang metaal smaak in je mond hebt?

#12

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 05 juni 2006 - 14:14

Ehm weet je uberhaubt wel de molecuulformule van keukenzout??? 8-)

#13

Jollyroger

    Jollyroger


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 juni 2006 - 14:34

geen idee, ik heb interesse erin verder weet ik er weinig vanaf!

#14

bteunissen

    bteunissen


  • >1k berichten
  • 1122 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 05 juni 2006 - 14:55

Misschien is het een goed idee om volledig te vertellen wat je precies wil doen?! Vůůr dat je met NaOH aan de slag gaat? Als je geen verstand hebt van scheikunde (zoals je zelf zegt) dan lijkt het mij zeer onverstandig om (lukraak) vast NaOH aan een zure oplossing toe te voegen en vervolgens te consumeren....
Als je bijv. geen idee hebt hoe zuur de oplossing is dan heb je dus ook geen idee hoeveel NaOH je moet toe voegen om de oplossing neutraal te krijgen.
√Āls je al zure voedingsmiddelen neutraal/licht zuur wil maken dan zou ik niet gebruik willen maken van aggresieve stoffen als gootsteenontstopper!

Om een voorbeeld te geven. Als je bijvoorbeeld rabarbermoes minder zuur wil maken dan kan je beter gebruik maken van enkele mespuntjes krijt (CaCO3)(te koop bij de drogist). Dit werkt perfekt en is ook niet ongezond.

#15

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 05 juni 2006 - 15:00

Bakpoeder (natriumbicarbonaat) is ook erg geschikt voor het neutraliseren en hiernaast ook nog geschikt voor consumptie.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures