Springen naar inhoud

Magneetroerder


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mr.M_CF

    Mr.M_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 juni 2006 - 15:16

Hallo,

Als dit topic verkeerd staat sorry daarvoor. Ik ben bezig met een magneetroerder. Ik heb een ventilator uit een pc gesloopt en geprobeerd zoals op die site beschreven stond te maken. Alleen hij is niet krachtig genoeg. Ik heb sterke magneten maar het werkt niet goed. tis 0,47 A en heb um al aan een adapter van 0,83 A. Misschien dacht ik dat de magneten de motor beinvloedde maar daar had ik dus een plaatje tussen gezet en dat werkt ook niet. Iemand ideŽn hoe ik het moet doen? Geplaatste afbeelding
Student 2de Bachelor Bio-ingenieurswetenschappen

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 12 juni 2006 - 15:20

Wat is niet krachtig genoeg? Draait de motor helemaal niet, of de vlo in de kolf of iets dergelijks

#3

Mr.M_CF

    Mr.M_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 juni 2006 - 15:22

De vlo beweegt heel iets heen en weer maar gaat niet rond ook niet met een zetje. heb de magneten zowel zuid noord als noord noord gedaan en werkt niet
Student 2de Bachelor Bio-ingenieurswetenschappen

#4

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 12 juni 2006 - 16:49

Misschien met 1 magneet proberen, precies gecentreerd op het middelpunt van je motor 8-)

#5

jdeketel

    jdeketel


  • >100 berichten
  • 127 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 juni 2006 - 13:56

Misschien dacht ik dat de magneten de motor beinvloedde maar daar had ik dus een plaatje tussen gezet en dat werkt ook niet. Iemand ideŽn hoe ik het moet doen?

Je motor is waarschijnlijk inderdaad een electromotor die ook werkt met magnetisme. Je zou de magneten een aantal graden kunnen draaien om te kijken of het invloed heeft. Een plaatje ertussen heeft weinig zin bij magnetisme. Dat gaat er vrijwel ongestoord doorheen.
Een raar idee misschien maar wellicht te proberen: Aangezien je een electromotor hebt kan het misschien werken zonder er magneten op te plakken 8-)

Succes ermee

Jdeketel

#6

Mr.M_CF

    Mr.M_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 juni 2006 - 14:42

Ik heb het geprobeerd. Met 1 magneet wil het niet. En zonder ook niet. Maarja dat wordt dus kopen. Of iemand moet een ander id hebben
Student 2de Bachelor Bio-ingenieurswetenschappen

#7

koen2all

    koen2all


  • >25 berichten
  • 74 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 14 juni 2006 - 14:46

ikzelf heb ook een magneetroerder gemaakt, maar dan van een gewone ventilator.. wat ook wel eens een probleem is, is dat de ventilator te snel gaat en de vlo het dan niet bij kan houden....
Tempus omnia vulnera sanat, sed cicatrices manent...

#8

Mr.M_CF

    Mr.M_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 juni 2006 - 14:50

Mm daar zit wel wat in ja dat ga ik maar is proberen dan thnx
Student 2de Bachelor Bio-ingenieurswetenschappen

#9

koen2all

    koen2all


  • >25 berichten
  • 74 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 14 juni 2006 - 15:20

graag gedaan 8-)
Tempus omnia vulnera sanat, sed cicatrices manent...

#10

Mr.M_CF

    Mr.M_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 juni 2006 - 15:25

het werkt idd. en had ook blijkbaar te grote flow gebruikt dus. Alleen wat voor regelaar moet ik dan hebben? gewoon voltregelaar?
Student 2de Bachelor Bio-ingenieurswetenschappen

#11

koen2all

    koen2all


  • >25 berichten
  • 74 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 14 juni 2006 - 15:44

ikzelf gebruik meestal gewoon een dimmer voor een lamp.. 8-) maar volgens mij is de ventilator daar niet voor gemaakt.. maar het werkt wel :)
Tempus omnia vulnera sanat, sed cicatrices manent...

#12

koen2all

    koen2all


  • >25 berichten
  • 74 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 14 juni 2006 - 17:13

ik hoor net van mijn vader dat een dimmer niet veel uitmaakt, je kunt dat dus gewoon gebruiken 8-) :)
Tempus omnia vulnera sanat, sed cicatrices manent...

#13

Mr.M_CF

    Mr.M_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 juni 2006 - 10:17

Ik heb er wel een dimmer tussen gezet. En werkt wel. alleen je moet hem dan wel tussen de adapter en 220 volt zetten. hij heeft teveel weerstand voor 12 volt.
Student 2de Bachelor Bio-ingenieurswetenschappen

#14

Mr.M_CF

    Mr.M_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 juni 2006 - 17:11

Nu heb ik een probleem. Omdat de dimmer een minimaal aantal watt heeft en en wss zat ie daaronder is de dimmer kapot gegaan. Maar die dimmers kosten zo 30 euro.. Weet iemand hoe je een regelaat moet maken? Heb al gehoord dat je met de circuit lm317 kunt werken? En weet iemand goedkope magneetroerders te vinden?
Student 2de Bachelor Bio-ingenieurswetenschappen

#15

yeti_CF

    yeti_CF


  • >25 berichten
  • 73 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 juni 2006 - 18:28

Labstuff
8-)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures