Dodelijke virussen kopen ?!

Moderator: Astro

Reageer
Berichten: 740

Dodelijke virussen kopen ?!

http://www.elsevier.nl/nieuws/internet_en_...2474/index.html


Ik zag dit nieuwsbericht op internet staan.

Wat vinden jullie hier van?

Het is toch eigenlijk te gek voor worden dat er nergens gevraagd wordt waarvoor het recombinante DNA gebruikt wordt bij de koper...

Ik bestel ook wel eens oligo's op internet voor mijn projecten en bij mij wordt er ook nergens naar gevraagd, zolang je maar betaald is het allemaal goed...

Gebruikersavatar
Berichten: 2.953

Re: Dodelijke virussen kopen ?!

Een beetje tendentieus dit bericht. Met name de kop suggereert dat je de virussen kant en klaar kunt kopen terwijl het slechts gaat om stukjes van het DNA.


Ik heb ook het originele artikel van the Guardian ook nog nagelezen.


Ja, het is mogelijk om met gekwalificeerde mensen uit de stukjes het uiteindelijke volledige DNA en vervolgens het virus in elkaar te sleutelen. Dit is wel bijzonder gespecialiseerd werk. Amateurs en professionals zonder apparatuur hebben dus niets aan dit materiaal.


Terroristische organisaties die daarentegen genoeg geld en middelen hebben om de constructie van het virus voor elkaar te krijgen hebben ook genoeg geld om zelf de DNA sequencing op poten te zetten. Die hebben dit soort bedrijven dan dus ook niet nodig.


Dus een hoop gedoe om niets lijkt mij zo.

Berichten: 740

Re: Dodelijke virussen kopen ?!

Veel geld is er niet voor nodig.

Indien je het alle essentiële stukken van het DNA kan bemachtigen dan kun je via een paar simpele kloneringstechnieken een virus maken.

Met bacteriofagen gaat dat ook vrij makkelijk...


Ik denk zelf dat het artikel licht overdreven is, het is volgens mij niet mogelijk om van het virus al het DNA te verkrijgen.

Reageer