Springen naar inhoud

ontbinden in factoren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Xtropez

    Xtropez


  • >100 berichten
  • 215 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 november 2005 - 19:31

tot de 2de => (2)

1)
ac(2) + ba(2) - ac(2) - bc(2) =
a(2)(a-b) + c(2)(a-b) =
(a(2) + c(2)) (a-b)

2)
(2X - 1)(2) - 4(2X-1) + 4=
(2X +1)(2X-1) -4(2X-1)+4 =
(2X + 1) (2X-1)(2) - 4 + 4 =
(2X - 1) (2X +1 ) (2X -1)


3)

121X(4) + 220x(2)y + 100y(2) = (11X(2) + 1y(2))

4)
3(X + 2 ) + 6XY + 12y =
3(X + 2) + 2XY + 4Y =
3.2((X+1) + Xy + 2y)

5) 4X - 8a + X(2) - 4ax + 4a(2) = 4X - 8a + (X-2a)(2)

6)
(x+y)(4) - y(4) = -xy(4) + 1 = -xy(4)


klopt dit?
alvast bedankt! owja dit is heeeel dringent en belangrijk

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 14 november 2005 - 19:37

Om te beginnen, gebruik voor machten het teken ^ of gebruik de sup-tags. Dus: x≤ = x^2, x≥ = x^3, ...

Gebruik ook voldoende haakjes want niet alles is me duidelijk, ab^2 is namelijk niet hetzelfde als (ab)^2. Het eerste is ab≤ terwijl het tweede (ab)≤ = a≤b≤ is.

#3

Xtropez

    Xtropez


  • >100 berichten
  • 215 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 november 2005 - 19:40

nja, ik kan da bericht ni meer wijzigen, mjah alles tussen (2) alleen dat is dus ≤ en (4) ook

dus alles dat 1 getal is en tusen () staat

#4

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 14 november 2005 - 19:43

Maar zoiets als "ac(2)", is dat dan ac≤ = a * c≤ of (ac)≤ = a≤c≤ ?

#5

wannes

    wannes


  • >250 berichten
  • 368 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 november 2005 - 11:28

Maar zoiets als "ac(2)", is dat dan ac≤ = a * c≤ of (ac)≤ = a≤c≤ ?

ac≤ = a * c≤ als je in zijn eerste voorbeeld kijkt kun je dat er uit afleiden :roll: want anders zou dat 0 zijn

#6

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24049 berichten
  • VIP

Geplaatst op 15 november 2005 - 17:09

Dat lijkt logisch ja, maar hoezo volgt dat uit zijn voorbeeld?

Er staat daar dan "ac≤ + ba≤ - ac≤ - bc≤ = ba≤ - bc≤ = b(a≤-c≤) = b(a-c)(a+c)" en dat is helemaal niet wat hij vindt.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures