Springen naar inhoud

K-waarden


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Katrien45

    Katrien45


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 juni 2006 - 16:48

Hoi,

Weet er iemand welke invloed een K-waarde heeft op het pH-verloop van een titratie?
ik heb al zoveel afgezocht en ik kan nergens een antwoord vinden. Zou iemand mij kunnen helpen?

Dank u

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jurn

    Jurn


  • >250 berichten
  • 851 berichten
  • VIP

Geplaatst op 21 juni 2006 - 18:53

Over wat voor een K-waarde hebben we het dan 8-) :)
Jurn [WSF - Technicus]

It is better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt -- Abraham Lincoln
Duct tape is like the force. It has a light side, a dark side, and it holds the universe together.... - Carl Zwanzig

#3

wild thing

    wild thing


  • 0 - 25 berichten
  • 18 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 juni 2006 - 19:20

ik denk dat je de Kz (zuurconstante) of Kb (baseconstante) bedoelt?
in dat geval staat het hier perfect uit gelegd. wiki

#4

The Herminator

    The Herminator


  • >1k berichten
  • 2035 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 juni 2006 - 21:00

Volgens mij gaat het om de "Debye-Hückel parameter", die gebruikt wordt in eiwit-titraties.... het heeft volgens mij iets te maken met de pKa waardes van zuurgroepen in eiwitten 8-)

Ik zal even verder zoeken na de 2e helft van Nederland-Argentinie :)

#5

Katrien45

    Katrien45


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 juni 2006 - 11:18

ja inderdaad ik bedoelde de Kz en Kb waarden. Hoe groter de Kz waarde, hoe sterker het zuur is. Maar betekent dit dan ook dat in de grafiek de 'sprong' groter gaat zijn dan als er bijvoorbeeld een titratie wordt uitgevoerd met een product met een lagere Kz waarde. Als er iemand snapt wat ik bedoel 8-)

thnx

#6

The Herminator

    The Herminator


  • >1k berichten
  • 2035 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 juni 2006 - 11:37

Hoe sterker het zuur, hoe lager de pH, dus inderdaad hoe groter de pH-sprong die moet worden gemaakt naar het omslagpunt! 8-)

#7

Katrien45

    Katrien45


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 24 juni 2006 - 13:47

Aah ok danku
weet er ook toevallig iemand de 2 Kz-waarden van Na2CO3. Ik heb dat al opgezocht in ons handboek maar deze waarden staan er nergens in.

#8

The Herminator

    The Herminator


  • >1k berichten
  • 2035 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 juni 2006 - 07:59

Natrium carbonaat is geen zuur, dus zal je er ook geen Kz-waardes voor kunnen vinden.... weet je zeker dat je niet iets anders moet hebben?

#9

Katrien45

    Katrien45


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 juni 2006 - 19:12

AAAAhhhjaaaa tuuuuurlijk 8-) sorry kheb mij totaal vergist. Kheb al gevonde wat ik zocht.
Een stomme vergissing!
Toch bedankt :)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures