Pagina 1 van 1
K-waarden
Geplaatst: wo 21 jun 2006, 17:48
door Katrien45
Hoi,
Weet er iemand welke invloed een K-waarde heeft op het pH-verloop van een titratie?
ik heb al zoveel afgezocht en ik kan nergens een antwoord vinden. Zou iemand mij kunnen helpen?
Dank u
Re: K-waarden
Geplaatst: wo 21 jun 2006, 19:53
door Jurn
Over wat voor een K-waarde hebben we het dan
Re: K-waarden
Geplaatst: wo 21 jun 2006, 20:20
door wild thing
ik denk dat je de Kz (zuurconstante) of Kb (baseconstante) bedoelt?
in dat geval staat het hier perfect uit gelegd.
wiki
Re: K-waarden
Geplaatst: wo 21 jun 2006, 22:00
door The Herminator
Volgens mij gaat het om de "Debye-Hückel parameter", die gebruikt wordt in eiwit-titraties.... het heeft volgens mij iets te maken met de pKa waardes van zuurgroepen in eiwitten
Ik zal even verder zoeken na de 2e helft van Nederland-Argentinie
Re: K-waarden
Geplaatst: za 24 jun 2006, 12:18
door Katrien45
ja inderdaad ik bedoelde de Kz en Kb waarden. Hoe groter de Kz waarde, hoe sterker het zuur is. Maar betekent dit dan ook dat in de grafiek de 'sprong' groter gaat zijn dan als er bijvoorbeeld een titratie wordt uitgevoerd met een product met een lagere Kz waarde. Als er iemand snapt wat ik bedoel
thnx
Re: K-waarden
Geplaatst: za 24 jun 2006, 12:37
door The Herminator
Hoe sterker het zuur, hoe lager de pH, dus inderdaad hoe groter de pH-sprong die moet worden gemaakt naar het omslagpunt!
Re: K-waarden
Geplaatst: za 24 jun 2006, 14:47
door Katrien45
Aah ok danku
weet er ook toevallig iemand de 2 Kz-waarden van Na2CO3. Ik heb dat al opgezocht in ons handboek maar deze waarden staan er nergens in.
Re: K-waarden
Geplaatst: zo 25 jun 2006, 08:59
door The Herminator
Natrium carbonaat is geen zuur, dus zal je er ook geen Kz-waardes voor kunnen vinden.... weet je zeker dat je niet iets anders moet hebben?
Re: K-waarden
Geplaatst: zo 25 jun 2006, 20:12
door Katrien45
AAAAhhhjaaaa tuuuuurlijk
sorry kheb mij totaal vergist. Kheb al gevonde wat ik zocht.
Een stomme vergissing!
Toch bedankt