Springen naar inhoud

chemie en voeding


  • Log in om te kunnen reageren

#1

lil

    lil


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 juni 2006 - 10:04

hey
hoe bereken je het vet- suiker- zout- vetgehalte in ketchup, met welke technieken? Kent er iemand een site waar de technieken eenvoudig worden uitgelegd?
groetjes!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

scientist 1

    scientist 1


  • >250 berichten
  • 448 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 juni 2006 - 20:00

Vet: extraheren met soxhlet.
Zout: argentometrie.
suiker: Luff-schoorl.

soxhlet

#3

epiphonix

    epiphonix


  • >250 berichten
  • 915 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 juni 2006 - 21:13

Een goede methode om zout te bepalen is het verassen van je staal, oplossen in water, met of zonder HNO3 of H2SO4 (gťťn HCl!!) en dan, zoals scientist 1 zei: Argentometrie.

#4

drune134

    drune134


  • >250 berichten
  • 873 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 juni 2006 - 06:41

Een veel gebruikte methode om vet te bepalen is de 'Weibull' methode.
Je monster koken met zuur, neerslag warm af filtreren waarna een soxhlet extractie.
Reken er wel op dat er weinig tot geen vet kan zitten in ketchup.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures