[scheikunde] natuur- en synthetische azijn
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 1
[scheikunde] natuur- en synthetische azijn
ik moet voor scheikunde een onderzoek houden. Daarvoor moet ik weten hoe natuurazijn en synthetische azijn wordt gemaakt. Per stap moet worden weergegeven hoe de processtappen in een fabriek leiden tot het product.
daarnaast moet ik er ook achterkomen wat de reactievergelijkingen en molecullformules van deze twee soorten azijn zijn.
en tot slot; waarom wordt alleen natuurazijn voor consumptie toe gestaan?
hopelijk weten jullie dit allemaal
alvast bedankt!
groetjes, lotte
daarnaast moet ik er ook achterkomen wat de reactievergelijkingen en molecullformules van deze twee soorten azijn zijn.
en tot slot; waarom wordt alleen natuurazijn voor consumptie toe gestaan?
hopelijk weten jullie dit allemaal
alvast bedankt!
groetjes, lotte
-
- Berichten: 448
Re: [scheikunde] natuur- en synthetische azijn
Zoek eens naar azijn en azijnzuur op wikipedia.
azijn=azijn (Bijde molecuulformulles zijn hetzelfde)molecullformules van deze twee soorten azijn
-
- Berichten: 183
- Berichten: 2.953
Re: [scheikunde] natuur- en synthetische azijn
Precies dezelfde vraag is twee uur(!) eerder ook al gesteld .
Alles over azijnzuur is ook hiervoor al veel vaker behandeld op het forum.
Gebruik dus aub eerst de zoekfunctie van het forum.
Alles over azijnzuur is ook hiervoor al veel vaker behandeld op het forum.
Gebruik dus aub eerst de zoekfunctie van het forum.
-
- Berichten: 2.035
Re: [scheikunde] natuur- en synthetische azijn
De originaliteit van het lerarenkorps is weer ver te zoeken
-
- Berichten: 1.122
Re: [scheikunde] natuur- en synthetische azijn
Ja je zal maar elk jaar jaar voor je twee HAVO 5 klassen (2*25=50 leerlingen) voor iedereen een persoonlijke opdracht moeten verzinnen.....
-
- Berichten: 2.035
Re: [scheikunde] natuur- en synthetische azijn
Ook weer waar... al weet ik niet of het de bedoeling is dat ze allemaal met precies hetzelfde verhaal komen (namelijk via Chemieforum gekopieerd van 1 of 2 dezelfde websites)!
-
- Berichten: 1.122
Re: [scheikunde] natuur- en synthetische azijn
Ja dat krijg je als het forum populair wordt. Dan komt elke middelbare scholier zijn/haar vragen over het profiel werkstuk op het forum stellen....
Mijn pa is leraar en ik moet toch elke keer weer lachen als er bij een profiel werkstuk in de bronnenvermelding "chemieforum.nl" of in het dankwoord: "ik wil graag de mensen van chemieforum bedanken" staat.
Mijn pa is leraar en ik moet toch elke keer weer lachen als er bij een profiel werkstuk in de bronnenvermelding "chemieforum.nl" of in het dankwoord: "ik wil graag de mensen van chemieforum bedanken" staat.
- Berichten: 6.314
Re: [scheikunde] natuur- en synthetische azijn
Haha is in ieder geval wel netjes dat ze de bron noemen
Hmm, hoe zouden we nou zo populair geworden zijn?
Hmm, hoe zouden we nou zo populair geworden zijn?
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)
-
- Berichten: 2.035
Re: [scheikunde] natuur- en synthetische azijn
Niet zozeer "populair" (al gaat dat de goede kant op!), alswel dat je bij chemische zoektochten op internet steeds vaker een hit bij een Chemieforum-topic vindt!
Ik zoek zelf bijna uitsluitend in het Engels, maar die ene keer dat ik in het Nederlands zoek vind ik bijna altijd een Chemieforum-hit!!
Zo ben ik er trouwens destijds ook op terecht gekomen
Ik zoek zelf bijna uitsluitend in het Engels, maar die ene keer dat ik in het Nederlands zoek vind ik bijna altijd een Chemieforum-hit!!
Zo ben ik er trouwens destijds ook op terecht gekomen
- Berichten: 11.177
Re: [scheikunde] natuur- en synthetische azijn
Ben blij, een percentage mensen blijft plakken en na een paar jaar als zij zelf genoeg kennis hebben opgedaan, kunnen ze meedoen aan onze collectieve bibliotheek