De link helpt je niet verder bij vraagstelling welke antibacteriele middelen worden toegevoegd aan medicijnen, ik denk aan zalven cremes ed.
Ik kan wel samenstellingen vinden maar niet waarom er bepaalde stoffen inzitten.
Er zitten antibacteriele middelen in maar of die erin zitten om de werking te verbeteren of om het medicijn te beschermen tegen besmetting kan ik niet vinden.
Het probleem is natuurlijk dat een antibacterieel middel een medicijn is.... en aangezien geneesmiddelen vaak ongewenste interacties met elkaar aangaan, probeert men combineren ervan in principe te vermijden!
Ik vind verder voor wat betreft de werking alleen maar dat ze antibacterieel zijn. Elk type conserveringsmiddel heeft zo´n beetje zijn eigen doelgroep aan bacteriën.
Er zitten veel andere stoffen in cosmetica, die dienen voor bijv. mooi schuim, lekker smeren, snelle opneming door de huid, enz. Maar hier is geen sprake van conservering.
Voor inwendig gebruik lijkt het me zowiezo onverstandig om antibacteriele middelen toe te voegen..... dat wordt problematisch t.a.v. de darm- en maagflora!
Je moet dus inderdaad meer denken aan smeerseltjes met een of andere therapeutische werking... anti-eczeem etc.
Nope, dat is onzin. Een bekend conserveermiddel in cremes is bijvoorbeeld sorbinezuur: een van oorsprong natuurlijk middel uit lijsterbessen (Sorbutus en vandaar sorbinezuur) en andere eetbare bessen. Het is een zeer veilig middel dat in grote hoeveelheden wordt geproduceerd voor de voedingsmiddelen en farmaceutische industrie. Dat geldt eveneens van de zogenaamde parabenen, die waterkevers afscheiden om te voorkomen dat hun lichaam volgroeien met bacteriën en schimmels. De keuze is gemakkelijk gemaakt: ofwel wordt je doodziek door gevaarlijke microben in je hoestdrankje ofwel krijg je hoogstens een lichte maagirritatie door de conserveermiddelen in je siroop. In de concentraties die nodig zijn om een conserverende werking te hebben, is de kans op verstoring van de darmflora minimaal (tevens een sterke verdunning bij orale inname).