Springen naar inhoud

lactosegehalte in melkproducten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

dietsie

    dietsie


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 21 augustus 2006 - 20:53

[!] [!] [!] hallo iedereen [!] [!] [!]

ik moet voor mijn laatste jaar een eindwerk maken over de lactosegehaltes in melkproducten. Daarom was mijn vraag of iemand informatie voor mij had hierover. Het mag zowel practisch zijn ( hoe ik dit kan uitvoeren in een labo ) als theoretisch

dank bij voorbaat... :oops:


# Moderatoropmerking
Beryllium: welkom op Chemieforum.nl! Houd je er voor een volgende keer rekening mee, dat het documentatieforum niet bedoeld is om vragen te stellen? Zoals je kan lezen in de Documentatieforumregels drie keer woordwaarde. Verplaatst!

Veranderd door Beryllium, 24 augustus 2006 - 21:09


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Anja_CF

    Anja_CF


  • >25 berichten
  • 43 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 augustus 2006 - 11:56

Hoeveelheid lactose kun je bepalen met een Milkoscan. Dit is een snelle analyse (minutenwerk). Dit apparaat is op voedingsmiddelenonderwijsinstellingen en in zuivelbedrijven (en laboratoria) aanwezig. Je hebt een kleine hoeveelheid product nodig (klein potje met bv 10 ml is genoeg (er wordt volgens mij < 1 ml gebruikt).

#3

chemie1234

    chemie1234


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 januari 2011 - 12:08

En hoe kun je dit in een praktische opdracht verwerken als je geen gebruik kunt maken van milkoscan?
Als je bijv. het lactosegehalte in magere melk wil bepalen.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures