Springen naar inhoud

[scheikunde] FeCl3 indicator - volhard


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Jeje

    Jeje


  • 0 - 25 berichten
  • 25 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 september 2006 - 18:11

Hallo,

Bepaling van het chloridegehalte volgens Volhard, dat was één van de laboproeven dat wij dit jaar al gekregen hebben 8-[

Nu is mijn vraag, waarom kan er geen FeCl3 oplossing als indicator gebruikt worden? Geplaatste afbeelding

Ik denk dat het is om de hydrolyse van Fe3+ te vermijden, maarja, ben ik wel goed?? :oops:

voor de chloridegehalte bepaling hebben we gebruik gemaakt van zilvernitraat en ijzernitraat en een KSCN oplossing en nog salpterzuur ...

PS weet er iemand waarom hier de neerslag gewassen wordt?
Ik denk, omdat de neerslang hier niet zuiver genoeg is voor verdere bewerkingen ...

Veranderd door Jeje, 12 september 2006 - 18:17


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 12 september 2006 - 18:31

Misschien omdat de FeCl3 zowel een deel van je analiet als van je reactiestof is?

#3

Jeje

    Jeje


  • 0 - 25 berichten
  • 25 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 13 september 2006 - 11:41

Misschien omdat de FeCl3 zowel een deel van je analiet als van je reactiestof is?

Goed, een analiet?? dat staat niet in de VanDale, wat bedoel je daarmee?

#4

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11101 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 13 september 2006 - 12:58

Dat is het spul dat je wil meten, dacht ik zo.

#5

kadeka

    kadeka


  • >100 berichten
  • 165 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 september 2006 - 07:59

Wat FsWd wil zeggen is:

Je moet Cl- bepalen, dus kan je geen indicator toevoegen die ook Cl- bevat omdat je dan natuurlijk teveel zal titreren

#6

bteunissen

    bteunissen


  • >1k berichten
  • 1122 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 september 2006 - 09:53

Je moet Cl- bepalen, dus kan je geen indicator toevoegen die ook Cl- bevat omdat je dan natuurlijk teveel zal titreren

Is dat niet het algemene probleem van een indicator?

Bij bijvoorbeeld een zuur-base titratie titreer je ook de indicator zodat deze van kleur veranderd. Met andere woorden, hoe meer volume eenheden indicator je toe voegt, hoe groter de fout in je titratie.

#7

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 14 september 2006 - 10:18

Als de hoeveelheid indicator een probleem is kun je deze corrigeren met een blanco titratie, iets wat meestal aan te bevelen is om ook interfererende stoffen in je reagentia te corrigeren.

#8

Jeje

    Jeje


  • 0 - 25 berichten
  • 25 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 19 september 2006 - 18:33

Bedankt mensen! :oops:

Ik ben geholpen 8-[





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures