Springen naar inhoud

[scheikunde] Coaguleren van eiwitten


  • Log in om te kunnen reageren

#1

lindaah

    lindaah


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 18 september 2006 - 10:44

Hallo,
Waarom is het eiwit van een gebakken ei wit, en niet doorschijnend zoals bij een rauw ei?
Alvast bedankt, Linda

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Roy van Heesbeen

    Roy van Heesbeen


  • >250 berichten
  • 740 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 september 2006 - 19:51

Dit komt over het algemeen door het kapot maken van de basis structuur van het eiwit. Veel eiwitten zien er zichtbaar anders uit nadat deze geheel gedenatureerd zijn.
Ik heb wel eens een aantal testjes uitgevoerd met fluorescerende eiwitten en hun gedrag bij verhitten.

#3

sdekivit

    sdekivit


  • >250 berichten
  • 704 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 september 2006 - 19:35

heb je wel eens gezien dat eiwitten kunnen uitvlokken ?





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures