Zilverionen verwijderen

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 45

Zilverionen verwijderen

Weet iemand welke andere mogelijkheden er zijn om een overmaat zilverionen uit een oplossing te halen.

De methode die ik nu ken is met H2S, niet erg vriendelijk dus :oops:

<table border='0' align='left' cellpadding='3' cellspacing='0'><tr><td padding='0' celspacing='0' align='left'><font size='1'># Moderatoropmerking</font></td></tr><tr><td id='moderator'><font size='1'>Jorim: Gebruik sub- en superscript aub! Bekijk de helpfunctie hoe sub- en superscript te gebruiken.</font></td></tr></table>

<div class='postcolor'>

Berichten: 3.145

Re: Zilverionen verwijderen

Het hangt sterk af van wat voor oplossing het is.

Als het gaat om vrije zilver ionen in waterige oplossing, dan zou je een oplossing van NaCl kunnen toevoegen. Dan slaat AgCl neer. Als je geen Na+ ionen in oplossing wilt krijgen, dan zou je een oplossing van HCl kunnen toevoegen. De oplossing wordt dan uiteraard wel zuurder. Ook in het laatste geval slaat AgCl neer.

Als je de concentratie zilver ionen echt zeer laag wilt hebben, dan is inderdaad gebruik van H2S het beste, maar als alternatief zou je een oplossing van KI of NaI kunnen gebruiken. AgI is ook zeer slecht oplosbaar, echter als je overmaat jodide gebruikt, dan krijg je wel jodide ionen in je vloeistof, die je er waarschijnlijk niet zo gemakkelijk weer uit krijgt. Hoe erg dat is, hangt af van jouw toepassing.

------------------------------------------------

PS: Dit lijkt mij trouwens een thread, dat in het anorganische deel thuis hoort.

Reageer