Springen naar inhoud

Citroensap ontzuren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

silverbulletbol

    silverbulletbol


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 oktober 2006 - 19:23

Hallo allemaal

Via deze weg wil ik jullie om mee te denken hoe ik de zuurbeleving van citroensap kan verminderen op een zo danige wijze dat ik het "ontzuurde" sap kan gebruiken op een likeur van te maken. (En het niet echt te hoeven verdunnen)
Ik heb iets gelezen over dat je calsiumoxide kan gebruiken op het zuur neer te slaan.
Ik weet niet of sap dat zo behandeld is nog te gebruiken is.

zijn er nog andere veilige manieren om te ontzuren. Voedingsmiddelen save natuurlijk

Jullie reacties worden op prijs gesteld.

Al vast bedankt.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

scientist 1

    scientist 1


  • >250 berichten
  • 448 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 oktober 2006 - 20:37

Het is niet calciumoxide maar calciumcarbonaat dat gebruikt wordt om zuur neer te slaan in levensmiddelen.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures